23 Ekim 2014

Saray Helvası


Malzemeler; 

250 gr tereyağı
 5 su bardağı un
 1, 5 su bardagı pudra şekeri 
 1 su bardağı ceviz.j
Yapılışı; derin bir tercihen teflon yahut alt tabanı kalın çelik tencerede unumuz yağsız olarak takriben 15-20 dakika kavrulacak ocaktan inmesine yakın rondodan çekilmiş cevizimiz ilave edilip tekrar kavrulacak altını kapattıktan sonra pudra sekeride ilave edilip akabinde soğuması için bir kenara alınacak. Başka bir kapta tereyağımız eritilecek ve soğuyan unumuza ilave edilecek. Un ve tereyağı homojen olacak şekilde el ile birbirine yedirilecek. Yağlanmış borcama bastırarak ve sıkıştırarak yerleştirilcek dinlenmesi için buzdolabına gönderilecek. Vaktiniz yoksa 1 saat varsa 2 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

 Afiyet olsun...

1 yorum:

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com