11 Ekim 2014
Portakal soslu, şeftali dilimli tart...;)♡
Malzemeler;
Tart hamuru için;2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Arzu ederseniz portakal kabuğu rendesi de yakışır hani...
Sosu için; 3 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı; yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağ karışımıza eşlik ediyor ve çırpılıyor , son olarak kuru malzemelerde girecek ve boza kıvamınca bir hamur elde edilecek. Tart kalıbımız yağlanacak, unlanacak ve akışkan hamurumuz içerisine dökülecek. Önceden ısıtmadığımız 180 derecelik fırına birlikte ısınmak için girecekler, pembeleşince alalım ve soğumasını bekleyelim.
Sos yapımı; portakal suyu, şeker ve nişasta ocakta bir süt kabında pişirilir içine tereyağı ilave edilir ve ocaktan alınır. ilk sıcaklığı geçtikten sonra; soğumuş ve ters çevrilmiş olan tart hamurumuzun üzerine şeftali dilimleyip, sosu dökülür. Soğuması ve donması için buzdolabına gönderilir. AFiYET OLSUN...♡♡
MUHABBETLE...♡
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz
bizim siteyi de takip edebilrisniz
www.gunerinrenkleri.com
Merhaba Samet bey;
Çok teşekkürler...
Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com
Yorum Gönder