30 Nisan 2012

Taş kadayıfı...;)

Baharı bekleyen kumru gibi olduk ya işte bundandır sebep, bir dargın bir barışık giden havalara inat, sofralarımıza baharı getirdik ETERNITY sayesinde...;)


Adını nicedir duyduğum bir lezzetle geldim bugün sizlerin huzurunuza...♥
Zat-ı şahaneleri Antakya yöresinden taş kadayıfı...;)
Sevgiyle yoğrulan kalplerde esinti olabilmek umuduyla girdim mutfağıma başladım denemeye değer bu güzel tatlıyı yapmaya...♥
Yöresel tatlarımıza ziyadesiyle ehemmiyet veriyorum zira Avrupai tatlardan hem daha emek verilerek hazırlanıyor hemde lezzetlerinin üzerine yok doğrusu...;) Yapımı pratik bir o kadar da zevkli ve sonucu lezzet fırtınası...;) Sözün özü; fevkaledenin fevkininde fevkinde...;))) Az laf çok iş buyurunuz...

MALZEMELER...♥

*1 tatlı kaşığı kadar yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1,5-2 su bardağı kadar un(kıvam bozadan biraz daha yoğun yani şöyle diyeyim kaşıkla alıp tavaya yayılabilcek ölçüde bir kıvam...;) İçi için: Ceviz içi. Kızartmak için; sıvı yağ ve bulama işlemi için 1 adet yumurta;)

HAZIRLANIŞI: 1. Aşama; derince bir kaba mayamız ılık sütümüz ve suyumuz şeker ilavesi ile birlikte alınır ve eritilir ardından unumuz ve tuzumuz ilave edilir ve ılık bir ortamda fermantasyon işlemine bırakılır takriben 20 ila 30 dakika arası...;)

Şerbeti için;

*1,5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su(buharlaşma payı yarım su bardağı hesapladım bu bakımdan 1,5 su bardağına 2 su bardağı;)
*çeyrek limon suyu (inmesine yakın) Hazırlanışı: Şeker ve suyu hafif yoğunlaşana kadar kaynatalım ve inmesine yakın limon suyumuzu ilave edelim ve soğumaya bırakalım;)

2. Aşama da teflon, geniş, yağsız bir tava alınır ve mayalanan hamurumuzdan birer kaşık öbek öbek tavaya dökülür ve tek yüzeyleri göz göz olana denk pişirilir. Tek yüzeyleri pişirilen hamurlarımızın arasına iri kıyılmış yahut arzuya göre parça ceviz koyulup midye şeklinde uç kısımları bastırarak kapatılır. Bu işlem bittikten sonra yine bir tava yahut tencereya sıvı yağ koyulur ve kızdırılır ayrı bir kapta 1 adet yumurta çırpılır ve sadece kapatılan kısımları yumurtaya bulanır ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılıp önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atılır, 2-3 dakika bekletilip servis tabağına alınır. Arzuya göre tarçın yahut dondurma yardımcı aparatlarıyla ikram edilir afiyet olsun...;)


Not; Sıcak yahut ılık yenmesi sevgiyle tavsiye olunur...;)♥ *Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz.(Emerson) Düsturuyla hareket ettim ve sanırım başardım...;)

Muhabbetle...;♥♥♥

5 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

merhaba, nefis bir tarif olmuş ellerinize sağlık.....sitenizin ismini link bankasından aldım bütün tarifleriniz gezdim....sayfanızda çok güzel ...küçük dostane bir öneri vermek istedim...arka fon resmi güzel ama onu sayfa ayarında bir kenarda tutarsanız tarif ve resimleriniz daha güzel görünür....sevgiler...

ev perisi;) dedi ki...

Selam Akdeniz kızı!

Bloğuma hoşgeldin, sefalar getirdin...
Beğeni dolu güzel sözlerin için çok teşekkürler sağolasın...;)
Sayfa düzeni konusunda kesinlikle haklısın lakin orjinali üzerinde oynayabilirsem düzeltmeye çalışayım...;)

muhabbetle...;)

Baharcicegi dedi ki...

Tas kadayifi hic yemedim tadini merak ediyordum tarifi aldim nefis görünüyor eline saglik canim

ev perisi;) dedi ki...

Dene canım, pişman olmıyacaksın...;)
muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Neffis oldu gerçektende teşekkürler...;)

sevgi yalın.