02 Nisan 2012

Linzer kurabişlerimiz...;)



Bugünkü tarifimiz sevgili dostlar Avusturya'dan...

Evet Avusturya'nın meşhur linz kurabiyeleri...

Kurabiyeleri olağandan farklı ikram etmek isteyen yemek gönüllülerine bir alternatif babından...

Malzemeler:*250 gr. tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
*1 adet yumurta sarısı (akını da sos malzemesin de kullanabilirsiniz)
*1 su bardağı kadar kabuksuz çekilmiş badem içi (yahut ceviz, fındık...;)
*1 adet limon kabuğu yahut portakal kabuğu rendesi
*1 silme tatlı kaşığı tarçın
*Arzuya göre zencefil
*vanilya
*kabartma tozu
*1 su bardağı pudra şekeri
*Alabildiğince elenmiş un (ben birazda buğday nişastası koyuyorum örneğin 3 su bardağı un koymuş isem şayet yarım su bardağı kadarda buğday nişastası ilave ediyorum)

Hazırlanışı: Yumurta ve pudra şekerimizi bir güzel mıncıralım...;) ardından yağımızı ilave edelim tekrar mıncıralım;)) sonrasında diğer tüm malzemeleri ilave edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edip 20 dakika dinlenmeye alalım.
Not: Daha öncede söylediğim gibi unumuz ustaya göre değişiyor ölçü ele yapışmayacak kıvam.
Dinlenmiş hamurumuz merdaneyle açılır kalıpla kesilir ve yağlı tepsiye dizilir. Eğer ki ben kastiğim yerden düzgün kaldıramam diyorsanız şayet onunda kolayı var hamuru açmadan önce tezgahımıza yağlı kağıt serelim ve onun üzerinde; açıp ,kesip, kalıplandıralım vesselam...;)

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10-15 dakika pişirelim...

Sos malzemeleri:*yarım limon suyu
*koyu ve sürülebilir bir kıvam elde edecek kadar elenmiş(püf noktası) pudra şekeri
*kürdan ucuyla gıda boyası(renk size kalmış;)
*1 adet yumurta akı

Hazırlanışı:Öncelikle yumurta akı ve elenmiş pudra şekeri bir güzel mikserle çırpılır ardından limon suyu ilave edilir tekrar çırpılır ve son olarakta azar azar elenmiş pudra şekeri kıvamı tutturana kadar ilave edilir. Renklendirme aşamasında gıda boyası.


Bir diğer sos alternatiflerine gelince: Benmari usulü eritilmiş kuvertür çikolata yahut reçel çeşitleri...

(hamurumuzu ince açıp, kalıplandırıp, pişirip, iki kat arasına sürebilirsiniz)

Linzer kurabiyelerimizin özelliği!!! süslemeye müsait halde olmaları...;)

Soğuyan kurabiyelerimizi hazırlamış olduğumuz glazür sosa batırıp servis tabağına alalım...



Afiyet olsun...;)

muhabbetle...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

OĞLUMLA YAPTIK ÇOK EĞLENDİK...
TEŞEKKÜRLER...
ZEHRA-MURAT

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

ev perisi;) dedi ki...

zehra- murat çok teşekkürler...;)

ev perisi;) dedi ki...

petit chef teşekkürler...;) sevgiyle kalın...