10 Mayıs 2011

KATMER;)



Gaziantep'li muhabbet gönüllüsü dostlara selam olsun yine yeni yeniden zira pek mühim bir lezzetle tanışmama vesile oldu kendileri...
Böyle bir lezzet ne görüldü ne duyuldu...
BENCE EFSANE OLARAK DİLLERDE ADI VE TADI PELESENK KALDI...;)

Can dostlarım!!!
Gezi programlarının müdavimi olan bendeniz yine bir hafta sonu ve yine bir gezi programının içine düşmüş seyran ederken, nicedir denemek istediğim bir lezetle karşı karşıya gelme şerefine nail oldum...

Oleeeeeeey nidalarıyla çöl ortasında serap görmüş bir bedevinin, gördüğünün serap değilde gerçek olduğunda ki tarifi mümkün olmayan sürurunu yaşadım ve kolları sıvadım işe koyuldum...eee tabiki de öncelikle malzeme gerekliydi; bende gittim ve gereken elzem malzemeleri tedarik ettim...

Programda yufka şahsen bizzat elde ve ince açılmıştı lakin bendeniz pratik olsun istedim ve zat-ı şahanelerini hazır yufka ile denemek ve sizlere sonucu bildirmek istedim...
Sonuç tam istediğim gibiydi yani mikemmel ötesi...;)

İşte tarif...

Malzemeler:
*1 adet yufka
*200 gr. kaymak
* kızartmak için tereyağı(250 gr. kadar)
Şerbeti için:
2 su bardağı su
* 1,5 su bardağı şeker
süslemek için;
*Antep fıstığı
*Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır akabinde yufka açılır içine süt kaymağı itinayla döşenir ve dörde katlanarak kızdırılmış tereyağı deryasında kızartılarak servis tabağına alınır üzerine soğumuş şerbetimiz, pudra şekerimiz ve antep fıstığımız ilave edilir, dilimlenir ve ağız sululuğu yapan ifadelere arz-ı endam ettirilir...;)

Vay efendim Gazinatep'e gidemedik, yiyemedik, canımız çekti demeyin deneyin sonucu görün...;)

Afiyet verilen bedenlere, bal olsun...

MUHABBETLE...;)

2 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bayılırım. Kiliste yemiştim kışın. Bayılmıştım.Ellerine sağlık canım.

Ev perisi;) dedi ki...

Muhabbetim çiçeğim!!!
Vefalı bloggerim benim...;)
Canın çekmiş ise eğer pratik tarifimden yapıverde yiyiver görüceksin ki aynı mutluluğu vericek damağına...;)
muhabbetle...