12 Kasım 2006

Pilavlı et sote ve mantar pane...

Mantar pane...
Malzemeler;*Malzemeler:*12 iri mantar
*1 yumurta
*Yarım kahve fincanı un
*1 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 çay bardağı süt
*Yarım limonun suyu
*Kızartmak için sıvıyağ
*Tuz
Hazırlanışı:
* Mantarları limonlu suda iyice yıkayın. Yumurtanın akını ayırıp kar halini alıncaya kadar çırpın.
* Bir kapta un, yumurta sarısı, sıvıyağ ve tuzu karıştırın. Sütü ekleyip tahta kaşıkla ezerek düzgün bir kıvama gelinceye karıştırın. Yarım saat bekletin. Çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın.
* Sıvıyağı tavada kızdırın. Mantarları yumurtalı karışıma bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Arzuya göre yakıştırdığınız yemeklerin yanında servis yapınız...
afiyet olsuuuun...
Muhteşem bir hafta diliyoruuuum...

Et yemeklerinin lezzetini arttırmak için bir iki ipucu; Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Pilavınız tane tane olmuyorsa şayet; içine pişerken bir iki damla limon suyu koyun sonrasında görüşelim...
Bugünlük bu kadar lezzet sırrı yeter;))
Yaprak sarmalar annemden...
Püf noktası;içine az miktarda ince bulgur koyuyoruz lezzet katlanıyor...

8 yorum:

one ben bir sey dedi ki...

Şükrancım,
ellerine sağlık sunum muhteşem ee tatta öyle geliyorummm:))
sevgilerimle

Ferhanca dedi ki...

pazar yemeğiniz çok güzel olmuş afiyet olsun.. mantar benim favorim. sevgiler..FERHAN

GULENAY dedi ki...

OOOO Sukran lezzet sirlari.Sevdim bu isi:)Pilavi fena yapmam ama su limonu deneyecegim :)Ellerin dert gormesin cnm...Sevgilerimle...Gulenay

renkler dedi ki...

Canım, ellerine sağlık. o dolmalardan biz de sardık haftasonunda. Annem de arada bulgurlu yapar bunu, aslında o pirinç yerine bulgur koyar. O da nefis olur...

sennur dedi ki...

Sevgili Şükran,
Her türlü et sosta bekleyince gerçektende lezzeti artıyor vede yumuşak oluyor. Ellerine sağlık çok lezzetli olduklarına eminim, afiyet olsun
Sevgiyle kal

damak tadı dedi ki...

Sevgili Şükran'cığım,
Çok güzel yemeklerle ve muhteşem bir sunumla bizleri karşılamışsın tatlım,ellerine sağlık afiyetler olsun.

Püflerde çok superdi hemen not ettik canım,devamını bekliyoruz unutma lütfen.Pilavda limonu denemek hiç aklıma gelmezdi rengi de muhteşem olur değil mi??

Geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler canım benim..
Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum,sevgiyle kal..

zeytinağacı dedi ki...

Sevgili Şükran ,
Hepimiz iyiyiz , Zeynep Hanım doğum yaptı, Tuna 'nın kız kardeşi oldu.Ben henüz görmedim. Telefon numaranı kaybettim malesef ben de merak ediyorum sizleri .Mail adresime gönderebilirsen sevinirim. Görüşmek üzere diyorum .

ebrutunc dedi ki...

Canımmm görüntü muhtesem. Zeytinyağlı yaprak sarması hayır diyemeyeceğim yiyeceklerden bir tanesi olunca ağzımın suyu aktı ki ne aktı:))) Ellerine kollarına sağlık güzelcim...