15 Eylül 2006

ESEFLE KINIYORUM!

Sevgili dostlar;
Yine bir kanal Türk vakıasıyla karşıkarşıyayız ne yazık ki...
Sevgili blok arkadaşımız Tijen hanım'ın(mutfaktazen.blogspot.com) uyarısıyla farkettik ki olay hakikaten emek hırsızlığı ve saygısızlık...
Bu zavallı insanlar için laf israfına girmeden Tijen hanımın yazısını paylaşmakta yarar görüyor ve desteklerinizi bekliyoruz...

"BU YAZIYI WWW.ISKENDERIYE.COM SITESININ ALT SITESI OLAN WWW.GURME.NET SITESININ YUZSUZLUGUNU IFSA ETMEK ICIN YAZIYORUM. EGER OTOMATIK OLARAK ALIYORLARSA YAZI VE RESIMLERIMIZI, BUNU DA YAYINLAYACAKLARDIR. SIZLERDEN RICAM SIZLER DE SITELERINIZDE BENZER YAZILAR YAYINLAYINIZ KI ONLARI DA YAYINLASINLAR. SADECE BEN SEN O DEGIL, NEREDEYSE TUM YEMEK BLOGLARININ YAZILARI (KI ARALARINDA OZELLERIMIZ DE VAR, YANI IC DOKTUGUMUZ, GURME.NET SITESININ OKURLARINI NORMALDE ILGILENDIRMEMESI GEREKENLER DE. USTELIK BU ISI 2005 YILININ HAZIRAN'INDAN BERI YAPIYORLAR. SAYFANIN SAG TARAFINDAKI ARSIVLERDE EMINIM KENDI ADRESLERINIZI VE YAZILARINIZI DA BULACAKSINIZ. TESADUFEN GORMESEM DAHA DA DEVAM EDECEKLERDI. BU SITENIN DOMAIN SAHIBI VE BILGILERI SOYLE (TESEKKURLER Z.!)Registrant:ibrahim karacoban (GURME-NET-DOM)fevzi cakmak mah cukurca sk sk no 8 kadikoyistanbul, 34000Turkey

8 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ev perisi,
Duyarlılığın için teşekkürler canım..Sevgili Tijen olmasa benimde
hiç haberim olmayacaktı.Bu tür şeyler olmasa çok iyi olurdu neden yaparlar anlam veremiyorum Tanrı islah etsin diyorum.Tekrar teşekkürler..

Sana ve ailene çok güzel bir hafta sonu diliyorum,umarım her şey dilediğince olur.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

selam şükran,
çok uzun zaman olmuştu görüşmeyeli uğramana çok sevindim.
bugün o dediğin siteyi inceledim ama bu işte bir gariplik var gibi olayı çözemedim her yazıda adı geçen kişi bunları yapan ben değilim beni de alet etmişler diyor.neyse karışık bir olay keşke olmasaydı.
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgiler

Adsız dedi ki...

şükrancığım,
iyi bir hafta dliyorum,çok duyarlı davranmışsın ama ne yazıkki internet ortamı pekte birsey yapılamaz gibi artık insaflarına kalmış.
ben şahsen bloglarda özele girilmesinide pek istemiyorum baksana bu durumda yayınlanan özeller nerelere gitmiş
sevgilerimle

Gamzeli dedi ki...

Merhabalar ,

İyi haftalar diliyorum :)

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
İyi haftalar sana ve sevdiklerine,sevgilerimle..

akçahan dedi ki...

Hiç hoş değil tabii ki, ben de sayfamda yayınlamıştım, inşallah etkili olur.

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili dostlar destek ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum ...
Sevgi ve de muhabbetle sizleri kucaklıyorum...

Adsız dedi ki...

Inanamiyorum ,
Butun bu yemek tarif siteleri kullancilari ve sahipleri ayni seyleri yaziyorsunuz. Bizleri koyunlardan ayiran ozelligimiz ne oldu ????
gurme.net in yaptigi illegal bir durum yok hatta sizin istediginiz yapiyor. RSS paylasimi veren sizlersiniz.. Size sadece diger 8 siteye yazdigim yazilaridan birini copy / past yapacam cunku cok ama cok yoruldum yazmaktan ....
------------------------
Dilek hanim,
oncelikle "2005 yılının haziran ayından beri alınmıs" diyorsunuz ;
bakin RSS feedlere baglanildiginda butun arsivi ceker zaten yazilimlar yani 2005 yilindan beri aliniyor die bir olay yok. belki dun belki 1 ay oncede yazilima sizin RSS niz eklenmis olabilir.
bu sadece sizi bilgilendirmek icin bir aciklama idi.
Sanirim bu 5 inci yemek tarif sitesine cevap yazisim sayenizde ahchi olacagim.. :)
1 - RSS leri acan sizlersiniz RSS zaten bilgilerinizin baska sitelerde yayinlanmasi icindir. gurme.net te sizin olmasini istediginizi yapiyor ve yaparken de wordpress ( www.wordpress.com ) adli yasal yazilimi kullaniyor. Bu yazilim zaten RSS lere baglanirken alinti yaptigi siteleride her makalenin altina ekliyor.
2 - Tabiki ,siz ( tijen haniminda dedigi gibi ) soyle savunma yapabilirsiniz." Ama biz free bloger kullaniyoruz ve RSS onunla geliyor. Ben RSS nedir bilmem ki ?" .. ancak bu savunma gurme.net i suclama yada isfa etme yada hakaret hakkini vermez.
ornegin ; ben sizler gibi yemek yapmaktan anlamam , birakin yemek yapmayi cay yapmaktan acizimdir. ve ne zaman mutfaga girsem kesin birseylere zarar veririm. altini yaktigim caydanliklarin sayisini ben bile bilmiyorum.. ama bilmiyorum yada bu konuda becerim yok die , yaktigim caydanliklarin zararini suana kadar kimseden talep etmedim ve kimseyide suclamadim.
Size RSS nin size faydasinida anlatayim ;
1 - RSS ler yardimi ile baska siteler sizin yazilarinizi sitelerinde yayinlarlar ve ordan size geri donen linkler size trafic saglar vede arama motorlarinda ratinginiz artar.
2 - RSS lerinizde sadece ozet verebilirsiniz boylelikle yazinin tamamini okumak icin sitenize donmek zorunda kalirlar - ornegin , yemegin ismi ve ufak bir aciklamasini rss den paylastirirsiniz ancak tarif icin sitenize gelmek zorundadirlar.

umarim aciklamalarim yeterli olmustur.

Saygilarimla ,

Turkay DARCAN
Aynet Bilisim Teknolojileri A.S.