03 Aralık 2005

BANA ELİŞİNİ SÖYLE...

Sevgili Semanur (akçahan) arkadaşım tarafından sobelendim! (sobe cevapları üst üste geldi kusura bakmayın canlar!) alınız buyurunuz efendiiiiiiiiiiiiiim;
ELİŞİNİ SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM;
1-İlk elişi yapmaya ne zaman başladınız?
—Zannedersem 6- 7 yaşlarındaydım; annemin yaptıklarından heveslenip, tığla bir şeyler yapmak istediğimde, annem elime bir adet tığ ve yumak verip zincir çektirmişti (sayılırsa tabii…).
2-İlk yaptığınız elişini saklıyor musunuz? Fotoğrafı var mı? Peki, en çok sevdiğiniz elişi hangisi gösterebilir misiniz?
—Saklamıyorum hatta nerede olduğu konusunda bile bir fikrim yok. (ne yazık ki…)
—Arkadaşlar; itiraf etmek gerekirse, benim elişi sevgim biraz keyfe keder, canım o an ne ile meşgul olmak istiyorsa; benim için en sevdiğim elişi o oluveriyor.
3-Günde elişine ne kadar zaman ayırıyorsunuz?
—Günlük elişine zaman ayırmışlığım yoktur. Yukarıda da bahsettiğim gibi; benim için elişi anlık gelişen bir uğraşı…
4-Bilmediğiniz veya öğrenmeyi istediğiniz elişi var mı?
—Sayılırsa; yağlı boya resim yapmayı da öğrensem fena olmaz diye düşünüyorum.
5-“Bundan sonra sadece tek elişi tarzında çalışacaksınız” desek, ne seçersiniz?
—Demeseniz iyi olur, tek bir tarz beni sıkar arkadaşlar…
6-Sizce en zor elişi hangisi neden?
—Dikiş olsa gerek diye düşünüyorum; dikiş dikmeyi bilenlere hep imrenerek bakmışımdır lakin sıkıcı ve detaylı olduğunu düşündüğümden dolayı öğrenmeye yeltenmedim.
7-Yaptığınız elişiyle ilgili “mutlaka olması lazım” dediğiniz bir şey var mı? (renk, model, kullandığınız aletler, yardımcı unsurlar…)
—Olmazsa olmazım; heves ve haleti ruhiye.
8-Yaptığınız örneklere isim nereden buluyorsunuz?
—özellikle isim koymam kendiliğinden gelişir. Birçoğu da isimsizdir zaten.
KİM OLDUĞUNU SÖYLE, SANA ELİŞİNİ SÖYLEYEYİM;
—5 kelime ile kendini tarif eder misin? (istersen 15 kelime de olur, sınırlama yok.)
—İnsanın kendini anlatması kadar zor bir şey olamaz diye düşünüyorum. Fakat istenilmiş isteklere cevap babından bir şeyler karalayayım; güldüğünde etrafını ısıtacak kadar sıcaklık verebilen lakin negatif enerji aldığı ortamlarda içine kapanan ve mesafeli gözüken, kendini geliştirmeyi seven, çoğu zaman hoşgörülü ve demokrat, özgürlüğüne düşkün, iyi bir sırdaş, duygusal (toplum içinde çok fazla belli etmeyen.), anlaşılmaz (çözmeyi bilmek lazım), sinirli, (her ne kadar toplum içinde belli etmemeye çalışsa da).
Arkadaşlar daha fazla uğraştırmayın da beni, gidin kova burcunu okuyun. (tipik bir kova kadınıyım işte…)
1-Mümkün olsa şu şöyle olsaydı dediğiniz bir fiziksel özelliğiniz var mı?
—Haddime mi düşmüş! Yok. Allaha şükür!
2-Kendinde beğendiğin bir özelliğin var mı?
—Merhametli ve de tutumlu oluşum diyebiliriz.
3-Keşke böyle olmasın dediğiniz huylarınız var mı?
—Asabi olduğum söylenir olmasaydı iyi olurdu. ( kontrol etmeyi öğrenmeye başlamış olsam bile…) olaylara daha serinkanlı yaklaşmayı isterdim.
4-Bu soruyu sizler cevaplayacaksınız; sanal arkadaşlarınla yarın önceden belirlediğiniz yerde buluşacaksınız; nasıl birini bekliyorlar? Nasıl birini görünce; aa! bu şükran diyecekler?
Sobeleme hakkımı haşarı kızımız; Candan’dan yana kullanmak istiyorum.
Sevgili Serra; itiraf etmeliyi biraz zorlandım! teşekkürler ve de sevgiler...

"Dostluklara mesken bu yürek, aşka değil! sevgilinin gözlerine değil, dostun sözlerine, merhabasına muhtaç bu yürek! merhaba ey dostlar; yürektesiniz."

EV PERİSİ...

22 yorum:

Adsız dedi ki...

İmdatttttttt vallahi içimden geçmiyor değildi vede bunu Şükran yapacak diyordum böylede içime doğar:)))))En kısa zamanda yazacağım arkadaşım artık ne muziplikler çıkar tahmin ediyorsunudur:)))Thanx.
P.S Dur bir bakayım neler yazmışsın kopya edeyim ehi ehi:)))

Adsız dedi ki...

Vallahi özellikler tıpkı ben Kova ve Terazi burçları kardeş zaten .Superbbbbbbb:))))Buradan bir ipucu çıktıki bu da SUPERBBBBB:))))

Adsız dedi ki...

Şimndi terkrar geldim soruları kopya edeyim bu arada senin çok candan(adımıda koymazsam olmaz:)))) ,sevimli,güleryüzlü,iyi bir anne arkadaş canlısı olduğunu hissediyorum başka söze gerek yok sevdim seni arkadaşım.BYE şimdilik yazınca gelir seni kolundan tutar götürürüm yazdım diye şüphen olmaz sanırım:))))

Serra dedi ki...

Sukran, ne guzel yazmissin. Sorular da zor degildi di mi? Zevkle okudum, oyunu devam ettirdigin icin tesekkurler.

Ben seni cok kisa suredir aniyorum, o yuzden pek bir sekil olusmadi daha dersem ayip olur mu?

Eminim ki, tanistiktan sonra dedigin gibi ben de sen de gercek bizi ortaya cikarinca cok guzel anlasiriz.

Cok emin degilim ama yukarida dedigim sebeplerden, gene de tahmin yapayim; uzun boylu ve ince, koyu duz sacli, bugday tenli misin acaba?

akçahan dedi ki...

Bana göre Şükran çok okuyan biri.Entelektüel birikimi olan, zeki,çalışkan,azimli ve samimi biri.Hemen her azimli ve çalışkan kişi de olabileceği gibi çok rahat bir yapı da değil.Araştırmacı.Bunlar kova burcu özellikleri diye düşünme arkadaşım kovaya uyar mı bilmem sadece içimden geçenler. Bence siyah saçlı. Ten rengi buğday.(benim de ten rengini beyaz veya buğday hayal etmediğim bir Allah kulu olmadığını da bu oyun ortaya çıkardı) Boyunu uzunca düşünüyorum.Çok çok sevgilerimle.

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili münevver abla, Candan,Serra ve Semanur arkadaşlarım; teveccüh etmişsiniz çok teşekkürler...
Aşkolsun Serra! senden daha detaylı bilgi beklerdim! yıktın beniiiiiiii! diğer bloklardaki yorumlarına bakılırsa; büyük ölçüde tutturduğun söyleniyor.Tekrar bi denesen diyorum!
Ten rengimi kopye çekmiş gibisiniz arkadaşlar!ne dersiniz? bu tuttu! 1.70 olduğum düşünülürse; uzun sayılılabilirmiyim bilmiyorum! 60 kiloda ince sayılrsa; bunlarıda tutturdunuz diyebiliriz!
Hepinizi öpüyoruuuuuuuuuuum!
SEVGİYLE VE DE MUHABBETLE...

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Şükran senin ve oğlunun fotoğraflarınızı görmüştüm. Oğlun çok yakışıklı, sen de çok zarifsin. Fotoğrafını görmeden önce saçların kestane olabilir diye düşünmüştüm! Aslında fotoğraf da pek net değildi ama olsun :))

Sevgiler.

Serra dedi ki...

Benim birini sekillendirmem zaman aliyor Sukran'cim. Gene de bak uzun boylu ve zayif demisim, oralari tutmus. :))
ne zaman kacirmisim fotografini, tuh artik oyundan sonra diyelim.

Adsız dedi ki...

Şükran güzel bir yazıydı ,paylaştığın için sağol.Bakımlı ve hoş bir bayan olduğunu düşünüyorum.Çevresinden daha farklı ama bu değişiklikleri kendine yakıştırmayı bilen birisi olabilirmisin ?:)
Çevremde tanıdığım kova kadınları genelde elişi konusunda senin gibi hissediyorlar ...

NAZLICA dedi ki...

Şükran; Elişi konusunda senin gibi olmayı isterdim. Ben tersine kafayı takıyorum, şunu bitirmeliyim, bunu öğrenmeliyim...Uzayan giden sıkıntılar yaratıyor bu duygu.Rahat olmak lazım ve istediğin zaman yapmalı.Fiziksel özelliklerin ortaya çıktı, uzun boylu zarif bir hanım tahmin etmiştim ben de.Güzel sanatlara meraklı,yıllarca süren dostluklar kurabilen, vefakar biri hayal ediyorum.Sevgiler.

NuR dedi ki...

Sevgili Şükran,
Ayinesi işdir kişinin lafa bakılmaz. Eminim, çok hoş bir bayansın, eh ! artık bir resmini yayınlarsın artık...
Sevgiyle kal.

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Tuhfe; resmim net değildi çünkü;arkadan ve şapkalı, Amasra'da bir gün batımı izleyen kompozisyondaydı.Saç rengine; açık kumral diyebiliriz sanırım.
Serracığım; dedim ya resim net değildi! merak etme kaçırmadın.
Sevgili Nalan;farklılık konusu çok doğru bir tespit! tebrikler...
Sevgili Nazlı; elişi olayını bir dinlence olarak düşünmek lazım öyle değil mi?kafa dağıtmak,kendimizle çok fazla baş başa kalmamak adına yapılmalı, fazlada kendimizi kaptırmamalıyız diye düşünüyorum!her şeyin azı karar, çoğu zarar.Sana tavsiyem çok fazla kaptırıp, kendinide etrafınıda sıkıntıya sokma! oldumu canım?
Sennurcuğum; çok teşekkürler! güzellik ve hoşluk gören gözdeymiş! ne dersin?
öpüyorum hepinizi...

Adsız dedi ki...

Şükrancım hay allah ben resmini kaçırmışım:)))yakınlarda bir yerdemi.))) bu arada ilk işlerimi saklamıştım onları bulup hep birlikte yayınlamayı düşünüyorum bu arada pazar sayfası hazır biraz gecikmeyle.))))program altında.ÖPT

Adsız dedi ki...

Arkadaşım blog üstüne tutturduğun:)))) minik şeyden bende koymak istiyorum bana yazarmısın tam olarak templatede nereye .thanx

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel olmuş.yine yeni gördüm.kusura bakma.çok zevkliydi okudum.ellerine sağlık. biraz senden bahsedeyim. seni candan kutluyorum.sen uzun boylu zarif genç güzel bir bayansın.saçın açık kumral kıvırcık mı desem dalgalı mı her neyse kıvırcık saçlı yeşil gözlü bir bayansın teyzeeeeeee.bir örnek veriyim dedim.başarıların devamını dilerim.herkezi benim için öp. beni tanımışsındır artık nilgün

Adsız dedi ki...

bir şey unutmuşum.kendinize iyi bakın hoşçakalın.başarıların devamını dilerim.saygılarımla nilgün

ev perisi;) dedi ki...

Candancığım; kaçırdığın resimden sana hayır gelmez! eğer ben bişeyler çıkartırım diyorsan; arşivden ulaşabilirsin!
Ayrıca tutturduğum şeye minik şey deme! o bir peri! çok rica ederim!
Açıklıyoruuuuuuuuuuuum! sıkı dur!
microsoft front page programında yapıyoruz! template dosyasını bu programa kaydedip, oradan yerleştiriyoruz! senin anlıyacağın farklı bir program kullanıyoruz! eşimin eline sağlık! ne güzel de yerleştirivermiş öyle değil mi?
Nilgüncüğüm!aşkolsun sana! diğer blog arkadaşlarımı benim hakkımda bütün tioları vermişsin! seni gidi seniiiiiiiiii! teşekkürler güzel sözlerin için! öpüyorum seni!

Adsız dedi ki...

Boşverdim gitti resmini :)))bak bakalım hem yeni çarşamba sayfasına hemde neler ekledim siteye ben minik meleği templatede nereye yapıştıracağımı sormuştum.Yeşil yere seninki gibi.BYE

Adsız dedi ki...

Şükrannnnn neredesin yaw merak ettim iyimisin:)))))Çok öpüyorum:))))

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Şükran sobelendin, Mutfağını paylaşır mısın?

Adsız dedi ki...

Ev perüsü ev perüsü neredesinn elma dersen çık armut dersen çıkma derken buldum seni vallahi ankaraya geliyordum merakımdan .Çok öptüm.BİKİ yapmamışsınız e peki pazar sayfasını okudunuzmu hanfendü:))))))

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Candan dedim ya; başka bir program kullanarak yerleştirdik o periyi...
Geldüm geldüm sevgili Candan...
Aslı hanım sobelemişsiniz beni lakin sobelerim üst üste geldi azıcık sonra paylaşsam olur mu?
SEVGİLER...