20 Ekim 2005

VİŞNELİ TART ŞÖLENİ


Tarttan şölen olur mu?demeyin!benim için bu tarz tartlar,bende şölen havası yaratıyor.Yerken ayrı mutlu oluyorum.şunun albenisine bakarmısınız?neyse az laf çok iş!tarife geçelim:
MALZEMELER;Hamuru için;*1 su bardağı şeker.
*3 adet yumurta.
*1 su bardağı yoğurt.
*2,5 yada 3 su bardağı un(bardağa göre değişiyor)
*1 su bardağı yağ.
*vanilya.
*kabartma tozu.
ÜZERİ İÇİN;*1 paket tart jölesi.
*1 su bardağı vişne.
*vişne suyu.*1 paket krem şanti.*süslemek için ceviz yada fındık.
YAPILIŞI;şeker ve yumurta iyice çırpılır,üzerine yoğurt,yağ eklenir,tekrar çırpılır,sonrasında yavaş yavaş un ilave edilir,son olarak kabartma tozu,vanilya eklenir,yağlanmış vede unlanmış tart kalıbına dökülür,önceden ısıtılmış fırında 30-35 dak.pişirilir.
ayrı bir yerde jölesi ve şanti tarife göre hazırlanır,fırından çıkmış (ılıtılmış)tart üzerine;vişneler ahenkle dizilir üzerine jölesi dökülür.Soğuyuncada;şanti vede ceviz ile süslenir.

Aslı arkadaşımız'ın;kola üzerine yazmış olduğu yazısına göndermiş olduğum yorumda;bu ramazan kolaya inat kompostu harekatı başlatalım demiştik.Özellikle;çocuklarımıza alternatif sunmadan yasaklama getirmeyelim düsturuylada hareketle;işte sizlere kolaya alternatif bir içecek;kaynatılmış vede rondodan geçirilmiş,kompostunun meyve suyu hali...göze ve mideye ziyafet tarzında...AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

*püf noktası;yemek yaparken çelik tencereniz yandıysa,sakın üzülmeyin.Tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz.Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın.Hem üzerine işleyen kara lekeler çıkacak,hemde tencereniz tertemiz olacaktır.KOLAY GELSİN.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kardeşim şükran ellerine sağlık görüntü müthiş ısırasım geliyor. yanındaki dogal kendi alternatif meyve suyumuz ile müthiş bir ikili olmuşlar.tariflerin devamını bekliyor başarılar diliyoruz.

Tuhfe dedi ki...

Tarif ve püf noktası için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Siten Hayırlı olsun.Çok hoş.Bak ablan yaptıklarını internetten de takip ediyor. Aramızdaki mesafe on dakika. Görüşmek DİLEK'iyle...

ev perisi;) dedi ki...

SEVGİLİ DİLEK ABLACIĞIM! SİTEME ZİYARETİNİZİ BENDE HOŞ BULDUM! İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER...
LAKİN BU TAKİP ETMELER SANAL ORTAMDAN ZİYADE; REEL ORTAMDADA OLSA KANIMCA DAHA İYİ OLACAK!
AYRICA FİKRET ABİMİZ DÖNMÜŞ! GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN DİYORUM!(BEN YİNE KARDEŞLİĞİMİ YAPAYIMDA!) VE SİZLERİ ÖPÜYORUM!
BU ARADA ARŞİVİMEDE BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM!
Anladığım kadarıyla ben gelmeden sen gelmiyeceksin! o zaman bir gün kahvaltıya geleyim; mesela salı günü! uygunmudur?