01 Nisan 2007

BİR ANNEDEN ÖĞÜTLER...


Bu başlıktaki ismi taşıyan bir kitap Amerika'da yayınlandı. Türkiye'de ise kitabın içinden seçme sözler derlenerek çeşitli gazetelerde yayınlandı. Aşağıda da bu kitapta geçen tavsiyelerden bir derleme bulunmaktadır paylaşıma hazırmısınız?
Buyurunuz efendim;
Bundan 20 yıl sonra, yaptıkların değil, yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla halatları çöz. Güvenli limandan uzaklara yelken aç. Rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet. Düşün, onları seyredecek birileri olmasaydı, kaç kişi mercedes otomobil alırdı. Bilimde ve güzel sanatlarda en üstün başarılar, tek başlarına çalışan kişiler tarafından elde edilmiştir. Hiçbir parkta bir kurul için dikilmiş bir anıt yoktur.
Yapabileceğin kadar söz ver. Sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap. Oturarak başarıya ulaşan tek yaratık tavuktur. Dertlerini gözyaşlarında boğmak isteyenlere dertlerin yüzme bilmediğini söyle.
Dalın ucuna gitmekten korkma. Meyve oradadır. Büyük adam büyüklüğünü küçük adama davranışıyla gösterir. Şans bukalemun gibidir. Biraz zaman tanı, mutlaka değişecektir. "Tarihta en etkili 100 kişi" adlı kitabı okudum. Onların hepsiyle ortak olduğumuz tek şeyin zaman olduğunu gördüm. Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir.
Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin. Şimdi başla! Şu anda bulunduğu yerden, elindekilerle başla. Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim. Kimi zman içindeki o sessiz sese uzmanlardan daha fazla güven. Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu. Herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki, uçuyor. Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar, sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar. Öteki insanlardan daha akıllı ol. Yalnız bunu onlara söyleme! Mutlu olmanın en garantili yolu bir başkasını mutlu etmektir. Hayatta ya tozu dumana katarsın, yada tozu dumanı yutarsın.
İYİ ÇALIŞAN, SIK GÜLEN VE ÇOK SEVEN BAŞARIYI ELDE EDER.
MUHABBETLE...

14 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Ev Perisi,

Ne kadar guzel anlatmissin, eline ve diline saglik. Iyi pazarlar diliyorum ve sevgilerimi yolluyorum.

Asagidaki su ile ilgili yazinizi da okudum, buralardan ben de takip ediyorum, annem ve kardesim de Ankara'da oturuyorlar. Umarim nisan ayi bol bol yagmurlu gecerde hic su kesintisi olmaz.

Sevgiler

Gamzeli dedi ki...

Çok güzel yaa, keşke herkes okusa bunu...

İyi haftalar
İyi bak kendine :)

munevver dedi ki...

Şükrancığım,yazı çok hoşuma gitti.Bir kaç tanesi bana aşina,diğerlerini de birer ikişer çocukların odalarının kapısına yapıştıracağım.(Her ne kadar böyle yapıyorum diye kızsalar da)Akıllarında ne kalırsa kar.
Sevgiyle,Nane Limon

Eduardo Costa dedi ki...

www.noivas-arte.blogspot.com deseja 1 Pascoa feliz

Adsız dedi ki...

Şu tozu dumana katma veya yutma kısmında takıldım.Ben bolca yuttum galiba ;) Şükrancım mutlu günlere canımcım..

NuR dedi ki...

Sevgili Şükran,
Güzel yazı, gönlüne sağlık canım
Sevgiyle kal

»¦« GÖKHAN »¦« dedi ki...

şükran abla yazı çok güzeldi. tekrar tekrar okuyacağım. ah birde herzaman güncellesen blogu :) tam süper olacak :)

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili aybike;
Dualarına tüm kalbimle iştirak ediyorum kal sağlıcakla...
Gamzelim;
Teşekkürler canım öpüyorum;))
Münevverciğim;
UYgulamanı kesinlikle onaylıyorum ;zira söz uçar yazı akılda kalırmış;))
Sevgili Vecihe;
Belki de tozu dumana kattığın tozları yutmuşsundur ha ne dersin?;))
Şennurcuğum;
Çok sağol hayatım! seninde yorumlar yazan parmaklarına ve de klavyene sağlık;))
Gökhan kardeşim;
Çooook haklısın ne diyeyim?
Acaba sayfa israfımı yapmak istemiyorum ha ne dersin?;))
Muhabbetle...

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Şükran; Yazılanların hepsi altına imza atabileceğim şeyler. Hepsi de uygulanabilir öğretiler aslında. Okumakla kalmamalıyız. Sevgiler gönderiyorum.

ev perisi;) dedi ki...

Kesinlikle sevgili Nazlı okumakla kalmamamlıyız bilakis hayatımıza geçirebilmeliyiz temennilerine can-ı gönülden katılıyorum...
Muhabbetle canım...

Adsız dedi ki...

Canım,harika şeyler çok etkilendim..Aslında burada yazılarda değilde bir kaçı da olsa hayatımızda yer alsa ne kadar iyi olacak..
Her zaamn olduğu gibi yine harikasın tatlım..Gönlüne sağlık..

Sevgiyle çoş her zaman..Gül/d.tadı

Ferhanca dedi ki...

Yazıyı zevkle okudum ,yazarken zahmet çektin demek.
Susmak yerine göre iyi söylenmesi gereken şeyleri söylemeyip sonra çok geç kalmak ,en fenası ,en kötüsü..söyleyemediklerin hep için de kalır sonra..yeri ve zamana uygun konuşmak ıyı bence. herşeye rağmen ıyı sohbetler lazım..

ev perisi;) dedi ki...

Gülüm, sağolasın sen de harikasın canım ;))
Sevgili Ferhan; haklısın lakin zaman zaman susmak çok şeyler ifade ediyor diye düşünüyorum ben şahsen;))tecrübeyle sabittir ...
Muhabbetle ...

one ben bir sey dedi ki...

Şükrancım,
çok güzel yazı kulaklara küpe olmalı
sevgilerimle