22 Mart 2007

Bey pazarı(Takılar ve değerli taşlar) 2

Veee işte hanımlar; gözlere şenlik takı ziyafeti...


Ametist taşının fiziksel etkileri;

*Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
*Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.
Metafiziksel ve pisikolojik etkileri;
*Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir.
*Kişiyi rahatsız eden takınaklı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir.
*Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; ametisti yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzeldiğini göreceksiniz.
*Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu insan üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman size fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Özellikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zamanlarda bu taşı üzerinizde bulundurmaya gayret edin. Böylece sadece pozitif enerji alacağınızdan emin olabilirsiniz.
*Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir.
*Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.

*Bu arada bugün Dünya su günü hatırlatmadan geçemiyeceğim zira herşeyimiz AB-I HAYATIMIZ olan suyu biraz daha tasarruflu kullanırsak şayet ileride su sıkıntısıda çekmeyiz diye düşünüyorum ne dersiniz?
Kuraklığa Karşı Haydi El Ele!

Bu yıl kış, oldukça kurak geçti... Yağışlar son yılların en düşük seviyesinde kaldı. Ankara'da 3, İstanbul'da 8 aylık su rezervinin kaldığı ve yakında kesintilerin başlayacağı konuşuluyor. Dün arkadaşım sabah radyoda dinlediği bir öneriden bahsetti. Sizlerle paylaşmak istedim, çünkü inanılmayacak kadar basit ama bir o kadar da zeki bir küçücük eylemle olağanüstü bir su tasarrufu sağlanabilir: Rezervuarlar 4-5 litre su alıyor... Rezervuardan akan su 3 litre olsa da aynı işi görüyor... Rezervuarın içine 1,5 litrelik DOLU bir pet şişe koyun. Her sifon çekişte 1.5 litre tasarruf etmiş oluyorsunuz! Bunu milyonlarla çarpın... Sağlanan su tasarrufunu düşünebiliyor musunuz? Simdi... Bu haberi tüm tanıdıklarınıza dağıtın dağıtabildiğiniz kadar. Hem ülkeye hem aile bütçesine fayda. Gelin kuraklığa karşı hep birlikte...

Bu değerli dipnottan dolayı biliwep ekibine teşekkürler...

SU GİBİ AZİZ OLABİLMEK DİLEĞİYLE...

22 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

Beypazarı'nı ben de çok severim. Gümüşçüler çarşısı, fırından yeni çıkmış sıcak sıcak Beypazarı kurusu, yerel lokantaları, konakları ile güzel bir gün geçirtiyor. hemen hemen her yaz bir uğruyoruz. genelde dut ve kiraz zamanı gidiyoruz ki, geçerken de Ayaş'dan onları alıp gelebilelim diye...

Hülya YILMAZ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yelda Özyurt dedi ki...

Merhabalar, muhabbete geldim:) Beypazarini gidip gormek kismet olmadi ama urunlerini:) cok seviyorum. Tereyagli kurusunu, o kapkalin baklavasini, havuclu cezeryesini, sarmalik yapragini ve tabiki sodasini:)
Eniste Beypazari'li. Gittikce getirirler sagolsunlar. Belki bir gun kismet olurda bizde gideriz, kimbilir...

NiNo dedi ki...

en sevdigim sey taki ayakkabi ve canta :D hepsini birden almak isterdim :D harika seyler yazda geliyor ne takilar cikacak simdi almak lazim :D paylasim tesekkurler canim sevgiler

tatli-tuzlu dedi ki...

Sükrancim merhaba, yorumun icin cok tesekkür ederim.Bazen yorum birakmakta problem cekiyorum,vallaha bu problemler insani cileden cikartiyor.Sana ve sevdiklerine güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler Behiye

Tuba dedi ki...

Ben pek taki meraklisi degilim, ama evlere bayildim dogrusu, sevgilerle

munevver dedi ki...

Şükrancığım,ne güzel anlatmışsın Beypazarını.Ben de meraklıyım,isimlerin nerelerden geldiğine,bir de yemeklere konan isimlerin nedenini.Hikayelerini bazen buluyorum,bazen de tahmine kalıyor iş.Ben de evde amatist bulunduruyorum.Bir de kalsedon ve kuvars.Teşekkürler verdiğin bilgiler için.
Sevgiyle,Nane Limon

Bocuruk dedi ki...

Ametist taşının fiziksel etkilerini bilmiyordum doğrusu. Hemen bir tane edinmek lazım. Gümüş takıları çok severim zaten. Suyla ilgili yazdıklarına katılıyorum. Ama kimse dikkat etmiyor sanki şaka geliyor ileride çekeceğimiz susuzluk. Özellikle çocuklarımla çok konuşuyorum bu konuyu. Herkesin elinden geleni yapması lazım. Bu arada sağlığın iyidir umarım:)
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Merhaba Şükran, takılar harika görünüyor.kendim takmasamda allerjim var kesinlikle takana çok yakışır. Kırmızı kiremitli Beypazarı evleri ne güzel gidip görmek isterdim kısmet inşallah.Su yaşam kaynağımız ama hiç kıymetini bilmediğimiz bir gün gelipte sıkıntısını çekeceğimizi düşünmeden kullandığımız ama pet şişe böyle bir tasarruf yapıyorsa denemek lazım canım sana da teşekkür böyle önemli bir konuya değindiğin için.Sevgilerimle...

ev perisi;) dedi ki...

Canlarım hepinize yine ayrı ayrı teşekkür etmek isterim...
Su olayını lütfen yabana atmayalım ve şu miniminnacık fakat sonrası kocaman olucak olan dipnotumu (pet şişe olayı)uygulayalım ;))
Muhabbetle...

one ben bir sey dedi ki...

Şükrancım,
Hayırlı kandiller ,hayırlara vesile olur inşallah
Sevgilerimle
hayır daha taşınmadım ve de yine buluşamadık senden haber bekledim ben ;'(((

Adsız dedi ki...

Canım cuman ve kandilin mübarek ola..Resimler harika bilgilerde öyle..Ne yazık bu kadar uzaktan seyretmeye mecbur oluşum :( Selam ve dua ile..

Adsız dedi ki...

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

»¦« GÖKHAN »¦« dedi ki...

hayırlı kandiller...

Damak Tadı dedi ki...

Canım Kandilin mübarek olsun..Tüm duaların kabul olur inşallah..

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu diliyorum..Sevgiyle kalın..

ev perisi;) dedi ki...

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

Tuba dedi ki...

Sukran'cigim, kandilini kutlu olsun, Allah, sevdiklerinle beraber nice kandiller yasamani nasip etsin, cok sevgilerimle,

*Ra dedi ki...

Şükran hanımcığım,
resimdeki taşı net göremedim ama abimin bana aldığı hediye taş kolye ve yüzüğe çok benziyor.
Daha bir kıymetlendi şimdi bende. :)
Beypazarı hep gitmeyi hayal ettiğim yer. Utkum da biraz daha büyüsün inş. bol bol gezeriz.
Umarım hamileliğiniz iyi geçiyordur. Sevgilerimle...

Gamzeli dedi ki...

İyi hafta sonları canım...

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Canım,sizinde kandiliniz mübaretkolsun.:)
Allah'ım hepimizi Peygamber(sav) efendimizin şefaatine nail etsin inş.

O pet şişe olayını dudum daha önce. su tesisatçıma danışayım,sifon bozulmaz derse yapayım diye düşündüm. ÇÜnkü o bol bol giden suya çok acıyor, ve deniz kasabasıyız,bir sistem yapsalarda şu sifonlara denizsuyu kullansalar diye projeler geliştiriyordum inanın.:)
siz yaptınız mı? sifon da bir problem oluşturmuyormu?
Allah'a emanet olun.:)

ev perisi;) dedi ki...

Tubacığım sağol canım senin de kutlu olsun! amin...
Rabişciğim hamilelik daha iyi Allah'a şükür sağol canım...
Gamzelim sanada iyi hafta sonları canım...
Yağmur damlası; öncelikle hoşgeldiniz şeref verdiniz her zaman bekleriz...
Bu arada pet şişe olayını denemedim henüz lakin siz yine de tesisatcınıza danışsanız daha garanti olur...
Ben denizi de haberdar ederseniz sevinirim...
muhabbetle...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

güzel ve cezbedici görünüyorlar:)

nimet