25 Mart 2006

MUZLU SARMA...



MALZEMELER;*1 lt. süt
*5 yemek kaşığı (tepeleme un)
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya (arzuya göre damla sakızı)
*1 kaşık margarin
*1 paket burçak bisküvi
*ve muz
HAZIRLANIŞI; Öncelikle; ıslatılmış tepsimize; un ufak edip parçaldığımız burçak bisküvilerini yayalım :)). Üzerine; süt, şeker, un, margarin ve vanilyadan mürekkep( mikserle iyice çırpılmış) pudingimizi dökelim ılıdıktan sonra; enine kestiğimiz muzu zahmet olmazsa eğer bir de boyuna keselim ve dört parçaya ayıralım :)) ( bahsettiğim anamur muzu değildir duyrulur) pudingli harcımızı büyük kareler halinde kesip üzerilerine dilimlediğimiz muzlardan koyalım ve saralım.


Arkadaşlar farkındaysanız yine pratik ve lezzeti sizin takdirinize kalmış bir tatlı...

Siz de yapın; hepbirlikte afiyet olsuuuuuuuuuun...

Mutlu hafta sonları...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

şükrancım merhaba,bu benim favori tatlılarımdandır.ve ne şanski!!!çocuklarımda bayılır bu tatlıya.bazen burçak bazen de kakolu bisküvi koyarım altına.nefis görünüyor.ellerine sağlık.

Serra dedi ki...

Simdi margarin, un seker un ve vanilya ile pudingi pisirdin mi? Soguyunca mi doktun biskuvilerin ustune? Ben anlamadim bunu Sukrancim. Bir o kismi aciklar misin? Sana da sevdiririz danteli, sen ne sevmedigini soyle dantelde ,ben senin sevecegin hale getireyim, olmaz mi?

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Didem; hakikaten favori bir tatlı ama değil mi?kakaolu bisküviden denemedim lakin güzel olacağından eminim!
Serracığım; evet canım pudingi pişirdim ve bisküvilerin üstüne mikserele iyice çırptıktan sonra döktüm (soğumasın çünkü soğuyunca yayılmaz)

Adsız dedi ki...

canım şükran manken ablacığım,sende çok tatlı olduğun için mi,böyle güzel tatlılar yapıyorsun.hani akşamları çay saatinde veya ben okuldan gelince kapımızı çalıp,tatlılar getirirdinya,ben o günleri çok özledim.şimdi niye yoksun yanımızda.evde sadece burçak bisküvisi yokmuş,anneme söyledim hemen yapacak,seni çok özledim.ellerine sağlık.şirin ablam benim.öptüm...

Adsız dedi ki...

şükrancım ben sana pastayla ilgili iki kere yorum yazdım ya canım arkadaşım.ilk deneme oldukça başarılıydı yarısını yakmama rağmen.ama ikinci deneme tam bir felaketti.pasta değil kaya oldu.yine söylüyorum azimliyim onu mutlaka yapıcam.yalnız şu hezimetlerin ev halkı tarafından unutulmasını bekliyorum.dalga geçiyorlarda.bu arada iyi bir hafta geçirmeni de dilerim.görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Şükrancım hafif bir tatlıya benziyor denemeye değer:) sevgilerimle.

Murat Çakır dedi ki...

Bizim de favori tatlılarınız arasında bulunuyor bu tatlı ama ben sararken bisküviye tarçında ekliyorum denemenizi tavsiye ederim tabi ki tarçın severlere

NAZLICA dedi ki...

Hafif ve pratik bir tatlı. Teşekkürler Şükran.

NuR dedi ki...

Yaşasın bisküvili bil'umum tatlılar:))) Çünkü hem hafif, hem de pratikler...Afiyet olsun vede ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

akçahan dedi ki...

Ben de Şennur gibi yaşasın demek isterdim ama, benim bisküvi tadıyla pek aram yok ama, muzlulara bayıldığım için eşitlenir belki. Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

SELAM ŞÜKRAN,
NİHAYET ÜÇÜNCÜ DENEMEDE YAZDIĞIN GİBİ TEFLON TAVADA PİŞİRİP YAPMAYI BAŞARDIM .RESMİ BLOĞUMDA.TEŞEKKÜRLER TARİFİN İÇİN.BAK BAKALIM NASIL GÖRÜNÜYOR,SENİNKİ KADAR ŞIK DEĞİL AMA TADI GAYET GÜZELDİ.

Adsız dedi ki...

Şükran'cığım mutlaka deneyeceğim bu tatlını.Tam benim damak zevkime uygun,öpüyorum:))

Adsız dedi ki...

şükrancım eline saglık çok güzel görünüyo ilk fırsatta yapacagım ocuklar bayılacak tariflerinin devamını bekliyorum.

Adsız dedi ki...

merak etme biraz önce ilk yoromumu gönderdim juanita

Adsız dedi ki...

gerçekten çok pratık ve güzel ben muzu çok severim oyüzden tatlını deniycem ellerine sağlık bende beklerim bloguma