19 Ocak 2006

BAYRAM SONRASI...

Dostlar arasına hasret uçurumu girdiğin de;yıldızlarla vuslat köprüsü kurduk biz yürekten yüreğe! gönlümüzün günlüğüne unutulmayı ve unutmayı hiç yazmadık!


Selam dostlar; ben geldim!(20 gün dedik 10 günde döndük.)
Bir bayram daha selametle bitti...
Geride hüznünü bırakarak...
Sizlere de bahsettiğim gibi sevgili dostlar; bayram dolayısıyla eskilerin tabiriyle; sılay-ı rahim yapalım dedik arabayla düştük yollara; biraz ben biraz eşim derken; öncelikle İzmir'e kayınvalidemlere, ordan da Kütahya'ya annemlere geçtik; sevdiklerimizle bolca hasret giderdik...
Eller öpüldü, kurbanlar kesildi, kabir ziyaretleri yapıldı, çocuklar bol bol bayram harçlığı topladı...
Nedense bayramlarda hüzün ve sevinç birarada yaşanıyor; sevdiklerimizden kaybettiklerimizin verdiği hüzün; bayramın; geride kalan sevdiklerimizle buluşturmasının verdiği sevinç...
keder de sevinç de biz insanlar için...
Hayat gerçekten de çok garip; gülerken ağlayabiliyor, ağlarken gülebiliyoruz...
Yalan olur bir gün yalan yaşadığın aşkın sevdan;
Yaradandır baki kalan hayat ne garip, hayat çok garip!

Sevgili eltim Ayşe; bayramlık kendisi için; pul ve boncuklarla çanta hazırlamış; paylaşayım dedim;



E bayram bu tatlısız olmaz di mi?

Mevsimi geçmek üzere olsa da; daha önce yapmış olduğum, ayva tatlısını bayram tatlısı niyetine yayınlayayım istedim; ağzımız tatlansın, sizler de yaparsınız birlikte yeriz...


TARİF(5 kişilik);
-5 adet ayva
-6 çay bardağı toz şeker
-1 su bardağı krem şanti
-Arzuya göre, süslemek için;2 tatlı kaşığı tarçın ve ceviz

Hazırlanışı; Ayvaları soyun, ikiye bölüp ortasını oyma bıçağı yardımıyla çıkarın(bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla ovun) ayvaları geniş bir tencereye dizin, üzerlerine şeker serpin, ayva çekirdeklerini ve 1-2 tane karanfili içine atın ki renk ve aroma versin di mi ama? ayvaları yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın; krem şantiyi tarçınla karıştırın, ayvaların içini şanti ile doldurup, üzerlerine ceviz serpip servis yapın...(Laf aramızda ben şanti yerine dondurma kullandım!)

Afiyet olsun...

18 yorum:

Serra dedi ki...

hos geldin, biz de burada bekledik. Bildik ki dostlar illa donecek yuvalarina .

Adsız dedi ki...

Hoşgeldinnnn Şükrancımmm özledim vallahi:)))))

Tuhfe dedi ki...

Hoşgeldiniiiiiz! Ne güzel satırlar...

Lale ve tatlı çok güzel, benim ayakkabılarım var tabağın kenarında bayramda hem lale hem de ayakkabılar! beni aklınızdan geçirdiğinizi düşündüm !!!

Adsız dedi ki...

Ayva talısı gerçekten güzel görünüyor.Dondurma çok yakışır eminim bu tatlıya.Tarifin oldukça pratik.Ellerine sağlık Şükrancım.

ev perisi;) dedi ki...

Hoşbulduk Serracığım; beni dost olarak kabul etmen ne güzel...
Candancığım hoşbulduk güzelim...
Sevgili Tuhfe; kesinlikle aklımdan seni geçirmiştim inan buna(demek ki hissi kablel vuku olmuş); ayakkabılar sizin oralardan; eşim getirmişti, lale tohumu da getirmişti lakin çürüdü...
Beyhancığım beyendiğine sevindim canım sağol...
Sevgili Semra; dondurmayla çok daha süper oluyor inan buna...

akçahan dedi ki...

Hoşgeldin Şükran! Yazdıklarına katılmamak ne mümkün duygularımıza tercüman olmuşun. Bayram tatilinin güzel geçmesine sevindim....

ev perisi;) dedi ki...

Hoşbulduk Semanurcuğum!
Katılmana sevindim...
Aynı duyguları paylaşıyor olmak ne güzel...

Adsız dedi ki...

şükrancım,
hoş geldin. özlettin kendini. tatilin iyi geçmişe benziyor. kendine iyi bak.
sağlıcakla kal.

gamze

Adsız dedi ki...

TEYZE BİGÜN BİZEDE O GÜZEL TATLILARINDAN YAPARSIN DEMİ :) ELLERİNE SAĞLIK. SENİ ŞİMDİDEN ÖZLEDİK BAYRAMLAR SİZLERLE GÜZEL.BİRDAHAKİ NİCE BAYRAMLARDA YENİDEN BULUŞMAK DİLEĞİYLE....SİZLERİ SEVİYORUZ.ŞEHNAZ&ŞEYDA YEĞENLERİNDEN BİR MSN DOLU ÖPÜCÜKLER SİZLERİ BEKLİYOR KABUL ETMEK İÇİ BİR YORUM YAZINIZ İYİ GÜNLER:)

Adsız dedi ki...

hoşgeldin arkadaşım, umarım güzelk geçti bayram, niçin erken döndün??ziyaretine çok sevindim ben de akşam çayına geldim:)) bu arada ayva tatlısına bayılırım ben bana da ayırdığın için teşekkürler, ellerine sağlık;))

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Gamze; teşekkür ederim, hoşbulduk...
Şeydanurum ve şehnazım; siz isteyin yeter canlarım benim...
Cicibişiyler; hoşgeldin canım; ne iyi ettin de geldin iki lafın belini kırarız şimdi seninle...

Adsız dedi ki...

senin becerikli olduğunu zaten biz biliyoruz amaaaaa nedense otatlıları biz henüz yiyemedik !!eh artık belki seni ziyarete geldigimizde yeriz olsun. Aslan bacanağım benim için yemiştir. yarasın ona helal olsun.bizim içide kar topu oynayın buralarda kar yok sevgiyle kalın.

NuR dedi ki...

Sevgili Şükran,
Hoş geldin, güzel bir bayram olmuş, ayva tatlısı ye beni diyor, ellerine sağlık, sunum da bir harika.
Sevgiyle kal.

NAZLICA dedi ki...

Şükran hoşgeldin canım. Bak böyle tatlı falan paylaşınca ben baştan çıkıyorum, acı bana. Hem dondurmalı ölemi, valla dayanamam. Ellerine sağlık, nice mutlu bayramlar.

ruchan dedi ki...

Hoş geldiniz :)
Sevgilerimle:)

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Ben daha dönmezsiniz diye bakmamıştım hoşgeldiniz. Nasıl geçti? Umarım görüşürüz.

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili abilgin; şımartıyorsunuz beni çok teşekkür ederim çok naziksiniz.Siz gelmeden önce bana siparişleri verin ben ona göre hazırlık yapayım öyle değil mi ama?
Sennurcuğum hoşbulduk canım...
Nazlıcığım mümkün olsada beraber yiyebilseydik ne iyi olurdu...
Sevgili Cimcime hoşbulduk canım...
Aslı hanım; şartlar dönmeyi gerektirdi bizde döndük daha doğrusu eşimi tez aşamasında yalnız bırakmayayım istedim. Görüşmek üzere...

morelmas dedi ki...

Merhaba

www.morelmas.com adı ile bir site oluşturduk.Kadınca konular işlenen morelmas'da aşk , evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları , hamilelik, çocuk bakımı ile ilgili bilgiler,beslenme, diyet, sağlık, psikoloji konularında öneriler bulacaksınız.Ayrıca Hayatın içinden konular ,şiirler,fıkralar , resimler www.morelmas.com 'da.

Size link paylaşımı öneriyoruz.Sitenizden sitemize link vererek daha çok kişiye ulaşmamıza destek olursanız biz de aynı şekilde size destek olabiliriz.Cevabınız olumlu ise lütfen bize yazın.

Her zaman ve her yerde sevgiyle kalın.

www.morelmas.com