13 Mart 2012

Fıstıklı , vişneli mini kek ve Tropik meyveli panna cotta




Fıstıklı ve vişneli minik kek...;)

Malzemeler:

*3 yumurta
*3 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı antep fıstığı
*2 paket bitter çikolata
*80 gr. un
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı vişne (dondurulmuş kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:Yumurta ve yumurta sarıları bir güzel çırpılır, harca şeker ilave edip çırpmaya devam edilir. Ayrı bir yerde tereyağı eritilir; eriyen tereyağında bitter çikolata da eritilir veee yumurtalı harç ile çikolatalı harç birbirine karıştırılır.
En son vişne, un ve kabartma tozu ekleyip iyice karıştırılır. Yağlanmış mini kek kalıplarının yarısına kadar harç konulur ve 200 derecede 10-12 dakika pişirilir.

Tropik meyveli panna cotta

Malzemeler:

*2 su bardağı krema
*3 adet yaprak jelatin
*1 su bardağı toz şeker
*1 adet çubuk vanilya
*2 yumurta beyazı
*1 adet mango
*1 adet ananas konservesi
*7-8 adet frambuaz

Süslemek için: toz fıstık ve tarçın

Hazırlanışı:Jelatinleri soğuk suda bekletelim. Kremayı bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Jelatinlerin suyunu sıkıp kremaya ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Şeker ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpalım. Bütün malzemeleri karıştırarak birbirine yedirelim. Tropikal meyveleri ufak ufak doğrayıp, mini silikon kalıpların altına, yarısına kadar koyalım veee karışımı kaplara doldurarak soğumaya bırakalım. Soğuyan kalıpları sıcak suya batırarak ters çevirelim.

İki lezzeti aynı servis tabağında gözlere şenlik bir sunumla servis yapıp, afiyetle yiyebilirsiniz...;)

Muhabbetle...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Mini kekler çay olana kadar pişti süpperdi elinize sağlık ev perisi...;)
sevgiler jale.