10 Şubat 2008

Keşkül ve Bitter çikolatalı kek;)


KEŞKÜL

Malzemeler:

*1 lt süt,
*1,5 su bardağı toz şeker,
* 1 adet yumurta sarısı( ben koymadım orjinalinde var)
*1 su bardağı pirinç unu,
*1 paket vanilya,
*1 çay bardağı file badem,
*1 çay bardağı hindistan cevizi.
*1 çimdik tuz ( acep benim oğlana kızdığımda; toplum arasında çaktırmadan attığım çimdikler gibi mi;)

Hazır ve nazır hale getiriliş:

Sütü, bademi, pirinç ununu ve bir fiske tuzu hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirin.
Koyulaşmaya başlayınca şekerini ve hindistan cevizini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye denk pişirin.
Vanilyayı ekleyip ocaktan alın.(İçine arzu edilirse yumurta sarısı koyulur ve pişmesine izin vermeden bir çırpıda çırpılır) Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip( ben cevizle süsledim, yan tarafada portakal kabuğu attırdım e şık oldu doğrusu;)) soğuyunca servis yapılır;)
Afiyet şeker olsun...
Bitter çikolatalı keks;)
Malzemeler;

*2 adet yumurta(tavuktan mümkünse taze taze:)))
*1 çay fincanı süt(inekten yahut süt veren taze anneden:))
*Yarım çay fincanı sıvı yağ
*1 Yemek kaşığı yoğurt
*1 çay fincanı şeker(pancardan:)
*2 çay fincanı kadar un
*1 çay kaşığı karbonat
*vanilya
*3 yemek kaşığı tepeleme kakao(komşudan(Bu nimetin tazeside Afrika'da bulunur herhal;) zira gitmişken 1 çuval alın malum bu komşu uzak komşu...
*1 baton(80 gr) bitter çikolata(hani dedim kalorisi az bunun artırayım zira millete enerji lazım:)
*bir çimdik tuz( tuz gölünden olursa tercihimiz;)))

Hazırlanışı:

Malzemeler kek sırasına göre itinayla çırpılır,kıyılmış bitter çikolata da ilave dildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderin ve hacı bekler gibi bekleyin beklemeye değdiğini göreceksiniz ben o kadar söylüyorum...
Fırından çıksın az dinlensin üzerine çikolta sos dökücez...
İster hazır sos kullanın isterse kendiniz hazırlayın şahane oluyor...
Sos tarifide isterseniz ayrıca ve de hiiiç üşenmeden veririm;)
Muhabbetle...