16 Mayıs 2012

Pırasalı, kıymalı, muska böreği...;)


Hava kasvetli, ben kasvetli...

Dedim en iyisi gireyim mutfağa da hazırlıyayım börekcikler, oyalasın beni, dağıtsın ruhumdaki kasveti...;)

Bila fasıla girdim sihirli Dünyama...♥

Henüz pırasa sezonu kapanmamışken ve de çocuklara yemeğini yedirmekte zorlanırken en güzeli hamur işi ile pırasa izdivaç eylesin vee mideler şenlensin...;)
♥ Buyurun bakalım malzemeler:
*5 adet yufka
*8 adet orta boy pırasa
*1 su bardağı kadar kıyma
*tuz, karabiber, pulbiber.

♥Sosu için gerekli malzemeler:*1 adet maden suyu
*5-6 kaşık yoğurt
*50 gr. eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta

♥Süsleme için:*çörek otu, susam.

Hazırlanışı:Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım ki soğusun...♥ Yıkanmış ve ayıklanmış pırasalarımızı minik minik doğruyalım ve az bir sıvı yağda tuz ile öldürelim akabinde kıyma, pul biber ve karabiberimizi de ilave edip bir güzel harmanlayıp pişirelim ve soğuması için kenara alalım. Diğer yandan 5 yufkamızı üst üste koyalım, şeritler halinde keselim. Yoğurt, soda, yağ ve yumurtadan müteşekkil harcımıza, şeritleri bandıralım ve iç harcımızdan bir köşesine yerleştirip muska şeklinde saralım. Son olarak muska şekline gelmiş böreğimizi tekrar harca bandırıp(bendeniz üzerine yumurta sarısı da sürdüm) yağlanmış tepsimize koyalım (bu işlemi şeritlerimiz bitene kadar devam ettirelim) ve üzerine arzuya göre çörek otu yahut susam döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...♥

Çaylar demlensin bu kasvetli gün börekle şenlensin...;)

Son olarakta MEVLANA misüllü;

'' Başarı bir seyahattir, hedef değil. Mutluluk, gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil. Yolun sonunda olsa, ona varıldığında yol bitmiş ve vakit de geçmiş olurdu. Mutlu olmanın zamanı ise bugündür, yarın değil. '' diyor ve postuma son veriyorum...

Afiyet olsun...♥♥♥

muhabbetle...