22 Nisan 2010
Çıtır tavuk;)
Selam Gönül bahçemin nadide dostları!
Günler geçmekte günbegün, zamanın ardından bakakalan bizler umarım geçen günleri bereketiyle ifa etmişizdir...
Zaman nelere çare... Birde çaresizlğie çare olsa tadından yenmeyecek vesselam;)
Ne demiş atalarımız?
-Hastalık gelmeden, sağlığımızın...
-İhtiyarlık gelmeden, gençliğimizin...
-Veee ölüm gelmeden hayatın kıymetini bilin diye...........
İşte dostlar bu minvalde zamanımızı boşe geçirmeyelim diye bağlıyorum olayı buradan yemek tarifine;)
Malzemeler;
*2 Adet tavuk göğsü
*1 Paket krema
*1 Kase mısır gevreği
*Tuz
Hazırlanışı;
Malzeme az olunca hazırlamasıda bir o kadar hızlı ve pratik oluyor; ne mi oluyor? -Tavuk göğüsleri ortadan ikiye ayrılıyor ve bir et döveceği yardımıyla tabir-i caizse pestil haline getiriliyor ve dövülmekten şavtı kaymış tavuk göğüslerimiz fırın tepsisine alınıp üzeri krema , az tuz ve mısır gevreği ile kaplanıp hop fırına gönderiliyor... Üzeri kızaran tavuklarımız arzu edilen garnitürlerle süslenip servise hazır boyuta ulaştırılıyor;)
Afiyet olsun efendim...
muhabbetle...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)