10 Haziran 2010
Berliner;)
Can dostlarım Almanya esintisine devam diyoruz ve Almanların olmazsa olmazlarından Berliner'i birde sizler tadın istiyoruz buyurunuz efendim...
MALZEMELER;
*15 gr. yas maya
*1/2 bardak süt
*25 gr.margarin
*250 gr un
*1 yumurta
*bir tutam tuz
*limon aromasi veya 2 kahve kasigi limon suyu
*pudra sekeri (üzeri icin)
*kizartmak icin sivi yag...
Derin bir kaba; un, margarin, yumurta, tuz ve limon suyunu alalım ve karistıralım, mayayi ılık sütle erittikten sonra unlu karısıma ilave edip iyice yoğuralım ,ılık ortamda üzeri kapalı yaklasik 30 dk dinlendikten sonra hamuru 6 esit parcaya ayırıp beze şekli verelim tekrar 15 dk dinlendirelim. Akabinde buyuk bir tencerede yağı iyice kızgınlastırdıktan sonra bezeleri üst kısmı alta gelecek şekilde, ikişerli olmak üzere pisirelim ,berlinerler tamamen kızarmamasi için yağı bir yüzünü kaplayacak miktarda koyalım ve her bir yüzünü ikişer dk pisirelim ,hamur soğuduktan sonra arzu ettiginiz marmelatı dolgu sıkma poşetine alıp hamurun bir kenarından marmelatı dolduralım, en son pudra sekeri ile süsleyelim;)
Afiyet, bal, şeker; sevgi nizaya beş çeker ,sloganımızla sizleri mutfağınıza doğru uğurlayalım...
Görüşmek üzere...
MUHABBETLE...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Ben marmelatını frambuazlı isterim canım..O kadar severim ki,özellikle ılık ılık hemen alıp yemeyi..))Olsun yakında gidicem yine,bol bol yerim..))Ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık ben de gül gibi isterim reçelli olsun:) çok sevgiler öptüm canımm:))
Ben de gül reçelli isterim... hemen geliyorum........
Şükrancığım, nefis görünüyorlar.Eline emeğine sağlık
Sevgiler...
Ellerine saglik Sükran...yillardir almanya dayim ama berlineri hic denemedim. Niyetlendim ama olmadi.
Mirac kandilin mübarek olsun canim.
Çok dolgun ve çekici :) nasıl tarif ama napıyım ilk izlenimim buydu ellerinize sağlık
Teşekkürler dostlar! sıcacık yorumlarınız şu soğuk ve yağmurlu günlerde içimi ısıttı;)
Muhabbetle...
şükran hanım, margarini eritilecek mi ??? yoksa oda sıcaklığında mı ???
Sevgili Nilüfer;
Öncelikle bloğuma hoşgeldin...:)
Margarin yahut tereyağının oda sıcaklığında olması yeterli...;)
muhabbetle...
Yorum Gönder