22 Kasım 2011

Lokumlu kurabiye ...;)Turkish delight ♥

Mazi kalbimde yaradır... söz söylesem; söz ustası beni aratır...;)
Kalpler her dem rikkatli ve ateşperver olmalı diye düşünüyorum... Zira taşıdığımız kalp ise eğer...
Umursamalı her zerreyi deli gibi ve de fer gibi...
kaale almalı her mefhumu, özenmeli her işe...
İş ki nihayetlendiğinde bal tadında bir rahiya bıraksın gönüllere ve de sinelere...

veeee keşke dememek için...

“Keşke”nin panzehiri “İyi ki”dir.
İlki ne kadar pısırıksa, ikincisi o denli yiğittir.
“Keşke”, çoğunlukla bir “ahh”la kopup gelir ciğerden… Esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden…
“İyi ki” ise, muzaffer bir “ohh”la büyür; cüretiyle öğünür.
“Keşke”li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa, “iyi ki”lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar...

İyi ki yapabilmişim diyebilenlerden olmak ümidiyle...♥♥♥




Turkish delight...

Lokum bizler için bir ritüel tatlıdır asırlardır...
Türk kahvemizin keyfi onsuz çıkmaz...
Mevlütlerimiz onsuz aslaaa olmaz...
Öyle ki yapmış olduğumuz et yemeklerinde teşbih olarak bile onun adı zikredilir temsil misal; ette lokum gibi pişmiş arkadaş;) gibi...






olarak bile onun adı zikredilir temsil misal; ette lokum gibi pişmiş arkadaş;) gibi...

Hal böyle olunca bendeniz 7 yıllık yemek bloğuma farkettim ki hiç lokumlu tarif koymamışım zaman bu zaman deyip sıvadım kolları veee yapınca hiç pişman olmıyacağınız bir tarifi sundum sizlere...

Malzemeler:

*250 gr. tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kakaolu yahut sade krem şanti
*5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Sade lokum(ortadan ikiye bölerek kullanabiliriz)
*Arzuya göre üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı:Oda ısısında bırakmış olduğumuz tereyağımızı ve sıvı yağımızı bir kaba alalım; krem şanti ve pudra şekeri eşliğinde krema kıvamına getirelim ardından yumurta sarımızı ekleyip tekrar yoğuralım. Un, kabartma tozu ve vanilya ilavesi yapalım;elimize yapışmayacak hale geldiğinde lokuma orantılı parçalar koparıp elde açalım içine sade lokumumuzu itinayla yerleştirip yağlanmış tepsiye dizelim veee önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında un kurabiyesi tarzında pişirelim.

Sıcak bir türk kahvesi ve eşsiz bir dost muhabbetiyle ikram hazzını yaşayalım vesselam...;)





Gelelim süpriz salatamıza...
Zira konu lokumlu kurabiyeydi şimdi nerden çıktı bu salata da demeyelim;; şirketten efendim şirketten...;)))




Bu salata çok konuşulacak zira yedikçe yiyesim geliyor mülahazası bu tür tatlardan ortaya çıkıyor...

Az kelam çok iş deyip tarife geçmeli...

Malzemeler:
*1 Paket kus kus makarna
*1 bağ dere otu
*3-4 adet kırmızı salçalık biber
*5-6 adet yeşil soğan
*Haşlanmış mısır
*Kornişon turşu
*Zeytin yağı
*Nar ekşisi
*tuz

Hazırlanışı: Makarnamız tuz , zeytin yağı ile haşlanır ve soğumaya bırakılır ardından tüm malzemeler doğranır ve soğuyan kuskusumuza ilave edilir sırasıyla; tuz, nar ekşisi(ekşi severler biraz da limon suyu ilave edebilir) ve zeytin yağı ilave edilir ve bir güzel karıştırılır...

Tuzlu hamur işlerimizin yanına oya gibi işlenir vesselam...

Muhabbetle dostlar...;)