27 Eylül 2010
Sarımsaklı köftecikler;)
Malzemeler;
- 1 tane yumurta
- Yarım kilo köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yeterli miktarda karabiber ve pul biber
- 2 yemek kaşığı un
Sos:
- 3 adet orta boy domates
- 1 baş kıyılmış sarımsak
- 2 limonun suyu (veya nar ekşisi)
- 1,5 tatlı kaşığı biber salça
- Yeterli miktarda karabiber ve pul biber
- 1 çay bardağı su
- Maydanoz
Yapılışı: Hamur malzemeleri (un hariç) bir araya getirilip karıştırılır. En son un eklenerek oluşturulan hamur kısa bir süre dinlendirilir. Hamurdan findık buyuklugunde parca koparıp yuvarlatılır, ortasına parmak ucuyla bastırılıp çukurlaştırılır. Yapılan köfteleri bir tepside üst üste atabilirsiniz, yapışmaz. Bu şekilde köfteler hazırlandıktan sonra sonra kaynamış su içine atılıp kaynatılır.
Sosu oluşturmak için önce domatesler rendelenir. Diğer malzemeler içerisine eklenir ve pişirilir. İçerisine kaynamış köfteler eklenir ve karıştırılır.
Servis: Üzerine maydanoz serpilip servis yapılır.
Dipnot; Ben yerken ayrıca sarımsaklı yoğurt ilavesi de yaptım hoş oldu doğrusu;)Bun dandır sebep yoğurt bulaşmış bir resim arz-ı endam etmekte...;)
afiyet olsun...
muhabbetle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Bizim Adana'nın meşhur yemeklerindendir Sarımsaklı Köfte. Bayılırım bende. Olsada yesem şimdi :))
Ellerine sağlık canım.
ELLERİNE SAĞLIK BU KÖFTEYİ ADANALI BİR ARAKADAŞIMDA YEMİŞTİM.NEFİSTİ..
SEVGİLER
muhabbet çiçeğim!
hoşgeldin hayatım nasılsın?
Evet bende bayıldım ve yedim üzgünüm:( ama sen gele yenisini yaparız üzülme;)
Neşeli günlerim:
Neşene neşe katsın hemen yap ve ye;)
muhabbetle...
Yorum Gönder