12 Kasım 2008
Üçü bir yerde;Safranlı pilav, kıyma ve bulgur izdivaçlı börek ve beşamal soslu tavuk;)
Öncelikle safranlı pilavımdan bahsedeyim sevgili dostlar;
Pilavım için gereken malzemeler;
*1 kase pirinç
*2 kase su
*isteğe bağlı miktarlarda zeytin yağı ve tereyağı karışımı
*yeteri kadar tuzot
*1 çay kaşığı hint safranı(nam-ı diğer zerdeçal)
*bir iki damla limon suyu(işte püf noktası1;)
*ve 1 adet küp şeker(püf noktası 2;)
hazırlanışı; yağımı tencereme koyup yıkanmış pirinçlerimide ilave ediyorum ve şöööle hafifça kavuruyorum, sonrasında suyumu ilave edip tuzot,limon suyu, kesme şeker ve zerdeçalımıda ilave edip önce harlı ateş sonra kısık ateş suyunu çektirme ve havlu ile terini alarak demleme;)
Sarı renkli çok şık bir pilav elde ediyoruz zira sağlığıda ekstrası;)
Zerdeçelın faydalarınıda saymama bilmem gerek var mı?
Böreğime gelince; normal yufka böreklerinden hani içerisinde; yoğurt, yumurta ve meden suyu, yağ karışımı olan harçla zenginleştirilen ve içinede arzu edilen malzemelerden koyulan bir börek, tek farkım; kıymayı soğanla kavurduktan sonra içine ince bulgur(kıymayı ateşten hafif sulu indirip kıyma miktarına uygun oranda bulguru koydum ki sıcağıyla pişti;) vede ceviz ilave etmek oldu inanın çokta lezzetli oldu sevgiyle tavsiye olunur;)
Başemal soslu tavuğuma gelince;
Soğan, sarımsak, tavuk ,patates, havuç ve bezelye(sebzeler birbirine yakıştığı middetçe zenginleştirilebilir;)
Baharat olarak az biraz biberiye ,tuz ,karabiber ilave ettim.
Ve soteledim sonrasında bir borcama yaydım üzerinede beşamale sosumu(1lt.süt,1su bardağı un,tuz ve sıvı yağ;un yağ yardımıyla kavrulsun kokusu çıksın ve süt yavaş ve seri çırpmalar yardımı ile ilave edilsin) ve kaşarımı ilave ettim ve fırına gönderdim hafif pembeleşen yemeğimi aldım ve muhabbetle sevdiklerime ikram ettim;)
Çiçek bahçemin nadide çiçekleri, muhabbet gönüllüsü dostlarım sizlere birşey itiraf etmek isterim;
Hazırmısınız?
Evet sanırım hazırsınız;)
Bendeniz aslında yemek yaparken pek ölçü kullanmam ve şahsi yorumumu illaki katarım;) bu bakımdan sizlere ölçülü tarif vermek bebişim dolayısıyla zamanımı aldığından dolayı bugün böyle irticali bir yazı yazdım umarım beni affedersiniz;)
Sormak istenilen ve anlaşılamayan noktalarda yardım için her daim burdayım hazır ve de nazırım;)
Muhabbetle afiyet bal şeker...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Şükrancığım, hepsini anladım da böreğin harcına bulgurmu koydun merak ettim. İyi bir fikir aslında,bir ara tarif verirsin herhalde değilmi. Sevgiyle canım.
Nazlıcığım;
Evet canım ince bulgur koydum hakikatende lezzeti arttı;)
Veriyorum tarifi...
Ellerine sağlık Şükran, sevgiyle kal.
Ellerine saglik canim. Ne istah açıcı bir tabak olmuş.
Öyellikle safranlı pilava bazıldım.
Hazırlı cumalar...
Akçahan;
Sağol abişkocuğum...
Lavantin;
Tavsiye ediyorum canım;)
Mutlu günler...
Muhabbet Perim, iznin olursa şöyle bir soru ile katılayım bu oturuma: Biz bunlardan ne zaman tadaceyiz aceba. Sizin o marifetli ellerinizden diyorum. Bak benim üst kat boşaldı. Gel tutalım sana. Komşum ol. Börekler, en çok da tatlular yap bana. Şişmanlat beni. İnanırsak olur benceeee.:))
Oyyyy canımın içi fikir testim sen evi tut ben ordayım ahanda kapora;)
Yaparuk, yeruk, şişmanlaruk...
Şükran safranlı pilav daha önce hiç yemedim,lezzetini bende merak ettim..Safranı temin eder etmez denemek isterim..
Tabak çok leziz,ellerine sağlık..
Pelinciğim;
Bhsettiğim hint safranı yani zerdeçel her yerden temin edebilirsin;)
Afiyet olur inşallah...
ellerine sağlık cnm harika bir tabak olmuş
sevgilerimle
Yorum Gönder