03 Ekim 2011

Vişneli tatlı...;)



Sonbahar mı hüzüne gebe? Hüzün müdür sonbaharı hisli kılan...

Hisler aynasında dolaşırken an be an, kurulur gönül tahtına tahterevan..;)

Yol almak için çıkılır ya hani!!! Güzergahta dostlarla çay muhabbeti... Samimiyet, paylaşım ve de ilgi; ilaç gibi gelir kalmaz fendi...;))

Ruhun açılımı bu olsa gerek...

Hazır ruhumu açmışken sevgili muhabbet gönlümün nadide dostları!!! Geliniz aş edelim, pişirelim, sunalım; hayatımız lezzetlensin, aş bahane olsun, hem midemiz hem gönlümüz doysun...;)

Vişneli tatlımızın malzemeleri:

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 adet yumurta
*kabartma tozu
*1 çorba kaşığı şeker
*1 su bardağı
*yarım çay bardağı mavi haşhaş
*yarım k.g tuzsuz lor.

kreması için;

*1 lt. süt
*5 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuzsuz tere yağı
*vanilya veya damla sakızı( ikisi de çok yakışıyor)
*süslemek için dondurulmuş vişne taneleri...;)

Şerbeti;

*500 gr. şeker (yaklaşık 3 su bardağı yapıyor)
*3,5 su bardağı şeker (ben buçuk yapıyorumki buharlaşma paYı bırakıyorum şerbette;)
*Bir kaç damla limon suyu

HAZIRLANIŞI1.:Önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım...

2.Yumurta, şeker ve süt çırpılır akabinde irmik,lor, kabartma tozu, vişnelerimiz ve haşhaşımız ilave edilir ve önceden ısıtılımış 180 derecelik fırına gönderilir...;)

3. fırından çıkan tatlımız şerbetle buluşturulur...

4.süt, şeker ve un pişirilir içine kaynamaya yakın; Tereyağı, damla sakızı ilave edilir ( bir çimdikte tuz denge için) ve mikserle yoğun çırpılıp tatlımızın üzerine boca edilir... üzeri süslenen tatlımız görücüye ve lezzete hazırdır efendim afiyet olsun...;)
muhabbetle...

3 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

"iyi ki" lerin bol "keşke" lerin hiç olduğu bir hayat... işte bu da mutluluğun formülü değil mi bir nevi. lokumlu kurabiye denenecek. can çekti, yenilecek. başka çare yok. :)

zeymurancafe dedi ki...

çok guzel olmus canım ellerıne sağlık

ev perisi;) dedi ki...

Fikir testim afiyet olsun...;

Zeymuran; teşekkür ederim canım benim...;)

muhabbetle canlar...