02 Temmuz 2014

ERZİNCAN LOKUMU...;) ☺ ♥


Seviyorum yöresel lezzetleri zira özümüz, kökümüz, bizi biz yapan damak çatlatan lezzetler...☺ ♥

Bundan mütevellid sizlerle bugün Erzincanlı bir dostumun tarifini paylaşmak istiyorum...☺ ♥ ♥

Buyurunuz efendim...;) ☺ ♥

♥Malzemeler:*1 paket takriben 250 gr. tereyağı.
*1 su bardağı silme şeker
*2 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak bir hamur, katı bir hamur olucak)

♥Üzeri için; pudra şekeri

Hazırlanışı: Oda ısısında ki tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve yağlanmış tepsiye elimizle yayalım akabinde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. ☺ ♥

İlk sıcağı çıkan lokumumuzu dilimleyelim ( burası önemli zira soğuduktan sonra kesmek risk) üzerine pudra şekeri eleyelim. Veeeee dilerseniz şerbetle dilerseniz çay-kahve ile servis yapalım...☺ ♥

Afiyet olsun... ☺ ♥


6 yorum:

  1. Bunun tarifini merak ediyordum.En kısa zamanda deneyecegim.tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. ben denedim harikaaa.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Pastada Ferda;

    Kesinlikle dene canım pişman olmazsın...;)

    sevgiler... ☺ ♥

    YanıtlaSil
  4. Mutfagabuyrun; ne güsel sevindim canım... Teşekkürler... ☺ ♥

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    çay makinesi

    YanıtlaSil