16 Ağustos 2012

Reyhan şerbeti...;)♥


Ev perisi bayram ziyaretlerine başlamak üzere yollara düşerken siz değerli takipçilerini de unutmadı elbet...;)

Unutulmak istemiyorsan şayet iz bırak gönüllerde...

Gönüllere misafir olmak ümidiyle bayramda hanenize gelenlere serin bir tatla dimağlarda hoşluk bırakmak babından buyurunuz efendim Reyhan şerbeti...;)

İşte günlerdir beklenen, bu Ramazan ayının dillere pelesenk olmuş rana şerbeti malzemeleri...;)♥

Reyhan şerbeti:

- Bir bag mor reyhan
-- Sekiz kasik seker ( biz on kasik kullandik)
-- Bes, alti adet limon tuzu
-- İki litre kaynar su
-- Bir kac dilim limon

Reyhan yapraklarini surahiye koyup, limon tuzu ekleyip, daha once sekeri erittigimiz sicak suyu ve limonlari ekleyip sogumasini bekliyoruz. Suzdukten sonra limonun suyunu da eklemistim. Hos kokulu ve gulsuyuna benzer pembe bir serbetiniz oluyor. Reyhanın mor yaprakli olmasina dikkat edelim.

Semanur ablacığım teşekkürler...;)

Huzurlu bayramlar...;)♥

muhabbetle...♥♥♥

7 yorum:

  1. gönlünüzce geçireceğiniz nice bayramlara sevgiler

    YanıtlaSil
  2. içine bazı eklemeler ile , tarçın ,zencefil gibi lohusa şerbeti olarak da değerlendirilebilir :)) Elinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. Esradan;

    Canım çok sağol bil-mukabele...;)♥

    YanıtlaSil
  4. Topraktan sayfalarım;

    Değişik bir alternatif ve bakış açın için teşekkürler canım...;)♥

    YanıtlaSil
  5. Burçların özellikleri;

    Çok teşekkür ediyorum ...;)
    Thanks...;)

    YanıtlaSil
  6. Kırmızı renk olması çok güzel:) reyhan demek sıcak su ile buluşunca utanıp kızarıyor:) çok hoşuma gitti. Ben de evde likör ve şerbet denemelerine bayılırım :) afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil