07 Nisan 2009

Ispanaklı,mantarlı tavuk sarma;)




Ev perisi'nin gönüllüsü sevgili dostlarım;

Sizler için yine ve yeniden bir tarif denedim muhteşem bir lezzet..

Lakin bende ölçü sorunu olunca yaptıklarımı ölçülendirmem zor oluyor o bakımdan sizlere kabaca tarifi vericem arzu eden arkadaşlarım için tarifimizi ölçülendirebilirim sizi mi kırcam;)

Malzemeler;

*Dövülmüş ve sosta(zeyetinyağı, yoğurt, sarımsak, soğandan müteşekkil)bekletilmiş tavuk göğüsleri
*şöööle bir demet kadar ıspanak
*1 paketten az mantar
*1 büyük baş soğan
*2-3 diş sarımsak
*tuz
*karabiber

Üzeri için; salça, yoğurt ve susam

Hazırlanışı;

Tenceremize yağımız koyup soğanlarımız kavuruyoruz daha sonra ıspanak ve mantarlarımızı, sarımsağımızı (sarımsağımızı neden soğanla birlikte ilave etmiyoruz diyen arkadaşlarım olabilir şöyle izah edeyim; soğan kavruldukça karemelize olur ve karemelize oldukça da daha çok lezzet verir lakin sarımsak çabuk yanar ve yanınca da kötü bir tat verir bunuda dipnot olarak söylemeden geçemiyeceğim) ilave edip tekrar kavuruyoruz akabinde tuz karabiber ve işte iç harcımız hazır;)

Önceden soslanmış ve dövülmüş tavuk göğüslerimizi yayıp içine karışımdan bir miktar koyup rulo yapıp ve kürdan yardımıyla sabitliyoruz; son olarakta üzerine az biraz salça,yoğurt,yağ sosu hazırlayıp(ben direk pişirip üzerine kaşar ve susam koydum olay tamamen keyfe keder;) sürüyor ve susam ile şenlendiriyoruz;)

Veeee 200 derecelik fırında takriben yarım saat pişirip indirmeye yakın rendelenmiş kaşarı serpip fırından alıyor ve şekil b de görülmüş olduğu üzere safranlı pilav eşliğinde servis ediyoruz...


12 yorum:

  1. MUHTEŞEM!!!!!ALDIM TARİFİ...

    YanıtlaSil
  2. Umarım beyenirsin canım;)

    Afiyet olsun tatesal;)

    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK DEĞİŞİK GELDİ BENDE İÇİNE GARNİTÖR KOYUYORDUM BİRDE BÖYLE DENEYEYİM .AMA SAFRANA DİKKAT 10 GR SAFRAN HAMİLE BİR BAYANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLABİLİYORMUŞ.DİKKAT ETMEK LAZIM
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Canım neşelim günlerim;

    Dene pişman olmazsın;)

    Benimkisi hint safranı yani nam-ı diyer zerdeçal;)faydalarını saymama bilmem gerek var mı;)

    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik, tadini tahmin etmek zor degil.:)
    Denerim insallah...

    YanıtlaSil
  6. Selam Evperisi,
    Bugün akşam bu tarifini deneyeceğim, sonucu bildiririm. Tarif için teşekkürler ve ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Lavantinim sağol canım çok naziksin;)

    Elvancığım;

    Sonucu merakla bekliyorum canım;)
    Lütfen geciktirme...
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  10. Evperisi sonuç süper... Ablamlar da çat kapı yemeğe gelmişti, onlara da yemek nasip oldu:) ÇOk çok teşekkür ediyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Elvancığım;

    Canım benim sonucun süpper olmasını inan bende sen kadar sevindirik oldum zira yüzakı önemli mevzu;)

    Muhabbetle...

    YanıtlaSil