12 Mayıs 2008

Milföy ve yufka izdivaçlı börek, dondurmalı balkabağı tatlısı;)





Efendim böreğimiz yufka ve milföy hamurundan müteşekkil olup çıtır börek havası vermektedir;)

Nasıl bu havayı verdiğimize gelince;

Öncelikle yağlamış olduğumuz borcamımıza milföy hamurlarını bir güzel dizdik; sonrasında annem usulü de dediğimiz şekilde; yufkaları tek tek ve aralarına bol lor peyniri ve sütlü, yağlı, yumurtalı harcımızdanda sürerek bohça bohça işlemi tamamlayıp akabinde de en üstüne bir sıra daha milföy hamuru dizip yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirip istenilen hoşlukta kesip servise hazır hale getiriyoruz e hadi kolay gelsin hünerli hanımlar...



Balkabağı tatlımız bilindiği üzere fırında yahut tencerede yapılabilir ben tencereyi tercih ettim (pratik olması açısından;)) kabaklarımızı bir güzel hörmetli şekilde dilimledim ve üzerine arzu edilen miktarda (e biz biraz tatlı seviyoruz;) şeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim soğuduktan sonra üzerine dondurma koyarak serviz yaptım ve afiyetle yedim;))

Afiyet bal şeker; sevgi nizaya beş çeker;)))

Tüm yorum gönderen arkadaşlarıma ikramım olsun;)

Muhabbetle...

13 yorum:

  1. Süper görünüyor. Ben börek canavarıyım :)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. börekten aldım bir tane ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel fotoğrafları o tatlı dilinden dökülen kelimelerle tatlandırmayacak mısın?:)

    Sevgiyle can...

    YanıtlaSil
  4. Güzel ikramlar...
    Hayırlı bir cuma diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. ne güzel gözüküyor...


    gamze

    YanıtlaSil
  6. selam arkadaşım iyi geceler dilerim,tam karnımda acıkmışken harika gözüküyorlar,

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım süper görünüyorlar.Ben böreğe bayılırım:))

    YanıtlaSil
  8. Muhabbet gönüllüsü nazik dostlarım her birinize ayrı ayrı şükranlarımı yolluyor ve sevgiyle kucaklıyorum...

    Aziz ve leziz kalınız;)))

    YanıtlaSil
  9. Şükran'cım bu nefis böreği daha öncede birkaç yerde gördüm. Çok güzele benziyor.Yapmak farz oldu. Kabak tatlısıda nefis. Bende biraz tatlı severim. Ellerine sağlık diyorum. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  10. Ebrulim kesinlikle yapmalısın sevgiyle tavsiye olunur;)

    Çok öptüm...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Şükran, kabak tatlısına zaten bayılırım, dondurmalısı daha da iştah kabartıcı göründü gözüme, hava çoook sıcak çooo. İstanbul yanıyor anacım
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  12. Şennurum;

    İstanbul yansın mühim olan sen yanma;)

    Çok öpüyorum sevgiyle ve de muhabbetle...

    YanıtlaSil
  13. arkadaşıma SEVGİLER.
    tatlı harika gözüküyor ellernize sağlık

    YanıtlaSil