29 Nisan 2007

Minik ekler pastacıklar ve tarz değiştirmiş milföy börek!



Malzemeler

Hamuru;
*3 yumurta
*1 su bardağı su
*100 gr margarin
*1 su bardağı un
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tutam tuz

Kreması;
*1 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı un
*1,5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı vanilya
*1/2 limon kabuğu rendesi

*Üzeri için;
-100 gr bitter çikolata
-1 çorba kaşığı tereyağı yada margarin
Ben deniz hazır çikolata soslarından kullandım tavsiye olunur;))
***Hazırlanışı;
Margarin, su, şeker ve tuzu tencereye alın ve kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş yada hafifçe yağlanmış fırın tepsisine hamuru bir kaşık yardımıyla tek tej dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Püf noktası;*** Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını kesinlikle açmayın.

*Bu arada kremayı hazırlayın. Süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyun, sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve kaşıkla kremayı doldurun.
Üzeri için; iki seçeneğinizin olduğunu arz etmiştim;
İlki; benmari usulü eritmiş olduğumuz bitter çikolatanın kullanılması,
ikincisi ise; hazır çikolatalı soslardan alıp hazırlamak ve kullanmak...
Tamamen keyfe keder;))



Efendim bu görmüş olduğumuz ana maddesi aynı yani zatında milföy fakat şekli değiştirilmiş böreğin içini arzuya göre doldurabilrsiniz...
Ben mi ne koydum?
Hemen paylaşayım;Az biraz zeytintağın da sotelemek üzere; minik doğranmış etcikler,soğancıklar, bibercikler, domatescikler, sarımsakcıklar veeee rehyan otu, karabiber...
Şekil şekil b de görüldüğü gibi; içine malzeme koyduğumuz milföycükler bohçalanır, bohça bağı olarak aliminyum folyalar kullanılır:))
Muhabbetle sevgili dostlar muhabbetle....

24 yorum:

  1. Sevgili Ev perisi,
    Her iki ikraminiz da cok guzel olmuslar. Ben ekler pasatya takildim,ellerinize saglik.

    Bu arada sizi ben , okunacaklar linklerime eklemistim ama lezzet bloglarinda mi olmayi tercih edersiniz, okunacaklar da mi? Sanki bana guzel yazilariniz daha cok gibi gelmisti, ama tarifler de muthis. Karar veremedim.
    Size sevgilerimi gonderip, iyi haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık... Özellikle tatlıya bayıldım... Çukulatalı tatlara dönem dönem çok ilgi gösteririm ve bu da o dönemlerimdn:-)

    YanıtlaSil
  3. Şükran'cığım,
    Canım ne güzel şeyler hazırlamışsın. Ben de eklerlere bayıldım. Sevgili Renkler gibi benim de dönem dönem tatlı krizim tutar. Sanırım bütün bayanlar böyleyiz:)) Sağlığın iyidir umarım. Kendine çok iyi bak canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ekler pastayi yemeyi cok seven, ama pisirme girisiminde hic bulunmamis ben icin cok guzel bir rastlanti oldu bu.
    S.

    YanıtlaSil
  5. Canım gulum ablanin cok yogun calisip bu tür tatlilar yapmaya vakti olmadığını biliyorsun,bir porsiyonda bana göndersen hiç fena olmazdı ,bu arada minik teyzeminmi canı çektide hazırladın,afiyet olsun,artık benim içinde yiyin,sevgiler ablan.....

    YanıtlaSil
  6. Sukran'cim,
    canim bebek ve sen iyisiniz degilmi?Vakit daraliyor olmali.Amerika'dan son selamimi yolluyorum.Izmir'den gorusmek uzre:))

    YanıtlaSil
  7. Her ikiside çok güzel görünüyor, benim çok hoşuma gitti...tadıda ne güzel olmuştur kimbilir :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Aybike; Hiç farketmez canım sen hangi kategoriye uygun görüyorsan orada kalsın;))
    Renkler; inşallah hazırlama fırsatın olur ve tatlı krizine ben deniz de bir nebze olsun katkıda bulunmuş olurum...
    Bocuruk; Sağol canım sağlığım genel anlamda iyi öpüyorum;))
    Sanem; Bence bu tarifi pişirme girişiminde bulun kaçırma canım!
    Ayşecik; vaktin yok ama senin de hasan ustan var şimdilik oralarda gider hevesini;))inan senin için kayıp değil bu tür şeyler...
    Gülenay; evet canım 7. aydayız artık vakit daralıyor gün be gün;))
    ben dende selamlar canım...
    Gamzelim; sağol canım öpüyorum;))
    Her birinize ayrı ayrı selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  9. Şükrancığım,eklerde milföylü börekde harika görünüyor. Ellerine sağlık canım.
    Kendini fazla yorma inşallah sağlıkla bebişine kavuşursun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Şükran'cığım,
    Yapmış olduğun tatlı ve börek muhteşem gözüküyorlar.Ben her ikisinide çok sevdim..Mesela önce minicik ekler alıp arkasından çay ve börek yemek isterdim.
    Ellerine ve güzel sunumun için yüreğine sağlık tatlım.
    Sağlığın umarım iyidir canım.Kendine çok iyi bak..

    Sevgilerimiz seninle..Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  11. bende seni çok öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  12. Güzel görünüyorlar.Ellerine sağlık canım benim..Yeni mekanımı haber vermek istedim..Benim vecihe..

    YanıtlaSil
  13. Aynı saatten rahmetlik anneanneminde vardı şimdi ablamda .
    tatlında tuzlu bohçanda güzel görünüyor esas baş rol oyuncusu çay ilk tercihim her zaman..

    YanıtlaSil
  14. Şükran'cığım,
    Dostluğun ve güzel yorumların için teşekkür etmek istedim. Uzaktayken yeterince gezemiyordum dostları, şimdi sıra eş dost ziyaretinde.
    Tijen

    YanıtlaSil
  15. profiterol bzim evde en çok sevilen tatlıdır. ben de hazır çikolatalı sos kullanıyorum. daha güzel oluyor.
    börek bohçaları da çok şirin olmuş.
    eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Şükran ellerine sağlık pastalar ve börek nefis görünüyor

    bloguma bıraktığın yorum ve duygu yüklü yazın için çok teşekkür ederim inanılmaz duygulandım
    çok mutlu oldum
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Hayırlı Cumalar Canım...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili dostlar;
    Her biri birbirinden nadide yorumlarınız için şükranlarımı yollarken huzurlu bir hafta sonu diliyorum...
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  19. sana da iyi hafta sonları canım :)

    YanıtlaSil
  20. Canım, ellerine sağlık vede afiyet olsun. Tarifler çok leziz....İyi bir hafta dileklerimle
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  21. Gamzelim ve sevgili Şennur;
    Teşekkürler canlarım,))
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  22. şükran merhaba bu milföy kesecikleri çok değişik olmuş...milföylü tatları seven benim için değişik bir alternatif ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  23. Alternatifimi beyenmene sevindim sevgili Zerrin sağol canım;))
    Afiyet olsun hemen dene ve tat...

    YanıtlaSil
  24. Hayirli ramazanlar canim...
    Ac insan tatliya bir baska bakiyor bence.:)))
    Ikisi de nefis görünüyor, ellerine saglik...

    YanıtlaSil