13 Ekim 2005

AMASRA SALATASI


Amasra'ya kadar gidilirde, Amasra salatası yemeden dönülür mü hiç? biz yedik; sizede ikram edelim istedik;
MALZEMELER;
*domates, *salatalık, *havuç, *marul, *maydanoz, *roka, *kırmızı lahana, *semiz otu,
*ve çeşitli turşular (özellikle pancar turşusu)...
SOSU; tuz, nar ekşisi, zeytinyağı (sıralama önemli)
sofraların padişahı salatalardan; değişik bir alternatif! nedersiniz?

7 yorum:

  1. Dört dörtlük bir salata gerçekten, tuzun zetinyağından önce eklenmesi lezzet açısından önemli sanırım.Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Şükran,e-mail aldım.Diğerini unuttuğum için gönderemiyorum. Görüştüğümüzde vereyim.

    YanıtlaSil
  3. kanımca salata ne olursa olsun değil de taze ve bol çeşit oldumu hem göze hem de hazırlayanın verdiği özeni yansıtıyor.
    senin hazırlamış olduğun salatada değişik yöresel tatlardan.

    YanıtlaSil
  4. Bu salatadan yemek bana da nasip oldu. Muhteşem bir şey, hele çıtır çıtır barbunlarla birlikteyse.Türkiye de gördüğüm en güzel yer Amasra.Tanrım orada yaşamak istiyorummmmmm:)

    YanıtlaSil
  5. sevgili nazlıca;umarım günün birinde Amasrada yaşamak kısmet olur,sevgiyle kal...ev perisi

    YanıtlaSil
  6. Ev perisi benim de canim simdi oruc oruc turk tursusu cekmisti. Bu salatayi gorup nasil dayanayim ben?
    Bloguma ziyaretin com memnun etti, yemek fikirlerini kullanirsam, olur mu? :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Serra! elimden gelseydi, salatamdan tattırmak isterdim;(malum sanal ortam), yemek fikirlerimi tabikide kullanabilirsin.Faydası olursa sevinirim.fikirler paylaşılınca güzel! öyle değil mi?kolay gelsin! muhabbetle...

    YanıtlaSil